Træning og kost

Sprødstegt laks på urter

af Susanne Kjær 10. oktober 2012
Foto: Colombus Leth
Spis fisk flere gange om ugen. Denne hverdagsret er super sund og yderst velsmagende

Opskriften er beregnet til 2 personer.DET SKAL DU BRUGE:400 g laksekoteletter med skind u/ben og skælsalt og peberolivenolie til stegning200-300 g nye rødbeder200 g persillerodlidt knust spidskommenlidt knuste korianderfrø2 spsk. hakket persilleLæs også: 10 opskrifter til en flad maveTILBEHØR:2 dl yoghurt naturel 10 %1 fed knust hvidløgsaltlidt knust chilihakket persilleSÅDAN GØR DU: Dup laksen tør, og drys let med salt. Skær de istandgjorte urter i 1 cm tykke stænger. Varm olien op på en hed pande, og sautér urterne heri, til de er let møre og fint gyldne. Krydr godt, vend persille i, og tag dem fra panden. Kom lidt ny olie på, varm op, og læg laksekoteletterne i med skindsiden nedad. Steg i 1 minut over god varme, tryk fisken let ned med en paletkniv, så skindet steges jævnt over hele fladen. Skru ned, og steg videre, til skindsiden er flot sprød, og laksekødet begynder at blive lyst og fast i kanten. Skru atter op, vend koteletterne, og steg dem i 1 minut på kødsiden.Servér med yoghurt rørt med hvidløg, krydderier og persille.Prøv Renées fantastiske kålsuppekur