https://imgix.femina.dk/media/651edbdc35414ec0ae2e53313099ad1b.jpg
Træning og kost

Slip af med mormorarme med armhoops og håndvægte

9. april 2014
af redaktionen
Armhoops styrker og toner dine muskler i arme og skuldre. Få flere øvelser her til hvordan du slipper af med dine mormorarme .

Drømmer vi ikke alle om de smukke tonede arme der ikke blafrer i vinden (alá mormorarme), men bare er faste smukke arme der ser slanke ud?

Mange kvinder tror fejlagtigt, at de ved at træne armene kort tid efter bliver forvandlet til en bodybuilder, og det er langt fra sandheden. Drømmer du om tonede arme kommer du ikke uden om træning af mormorarme for at nå dertil.

I denne artikel giver vi dig nogle af de mest effektive mormorarme øvelser. Du kan træne dine mormorarme med håndvægte eller du kan benytte armhoops som er en anderledes måde at træne armene på - men med samme effekt.

Her kan du købe håndvægte og træningsudstyr

Erstat mormorarme med tonede arme

Nedenstående øvelser vil tone mormorarme og biceps og gøre barmen mere fast, men husk at kombinere dem med konditionstræning og øvelser for resten af kroppen. Det vil give det bedste resultat.

Mormorarme øvelser

1. Dips på en stol

Denne øvelse for mormorarme eller triceps er genial. Du kan udføre øvelsen i træningscenteret, derhjemme eller endda på hoteller på din næste rejse.

Først skal du finde en god stabil stol. Placer hænderne på kanten af stolen og bøj knæene foran dig. Herefter skal du sænke numsen ned mod gulvet, mens du holder ryggen op mod stolen. Sørg for at slappe af i skuldrene hele tiden. Kom derefter op igen og gentag øvelsen 32 gange 2 gange ugentligt.

  • For at gøre øvelsen sværere kan du: Stræk benene foran dig eller læg dem strakt op på en anden stol foran dig.
  • Tip til øvelsen : Pust ud på vej op, og træk vejret ind på vejen ned mod gulvet.

Læs også: Kom mavedellen til livs - her er maveøvelsen der virker

2. Øvelse til mormorarme stående

Denne øvelse fungerer bedst, hvis du anskaffer dig et sæt håndvægte. Er du nybegynder anbefaler vi håndvægte der vejer cirka 2 kilo.

Stil dig med skulderbreddes afstand mellem fødderne og bøj lidt i knæene. Tag en håndvægt i hver hånd med et underhåndsgreb og placer hænderne på lårene. Spænd op i maven, træk skuldrene tilbage og ret op i ryggen. Bevæg herefter håndvægtene fra dine lår stille og roligt op til dine skuldre og sænk stille ned igen. Det skulle gerne stramme der hvor dine mormorarme er værst

  • Udfør 32 gentagelser 2 gange ugentligt.
  • OBS: Pust ud på vejen op til skuldrene og træk vejret ind på vejen ned igen.

3. Træning af brystet, træner også mormorarme

Den brede armbøjning: Denne øvelse udføres ligesom en armbøjning. Du skal bare placere dine hænder med en god bred afstand. Sæt derefter dine tåspidser i gulvet og sørg for, at din krop er lige som en planke og numsen ikke stritter op mod loftet.

Herefter skal du sænke kroppen ned mod gulvet, så langt ned du kan og derefter komme op igen. Træk vejret ind på vejen ned og ånd ud på vej op igen.

  • Gentag øvelsen 8 gange to gange ugentligt.
  • Tip: Du kan gøre øvelsen nemmere ved at udføre den på knæene i stedet for på tåspidserne, her skal du dog være særligt opmærksom på ikke at stritte med numsen.

Læs også : Powerhoopen træner talje, hofter, numse og ben

4. Slanke arme med armhoops

Armhoops, eller på dansk armringe, er sjove og nemme at bruge, samtidig med at de styrker musklerne i armene og skuldrene. Bliv ikke overrasket hvis du ser resultater på dine mormorarme allerede efter nogle få dages regelmæssig træning.

Hvordan slipper jeg af med mormorarme med armhoops?

Placer dig med ret ryg og hælene samlet. Stram i mavemusklerne og spænd i bækkenbunden. Stræk armene ud til siden og hold dem vandret, hvorefter du lader ringene svinge rundt på underarmen, så du kan mærke mormorarmene i rotation.


Du kan træne forskellige muskler i arme og skuldre, ved at variere din håndfladestilling, således at hånden peger opad, fremad, tilbage og nedad. Det anbefales at du ikke bruger ringene i mere end et par minutter pr. dag, når du lige er begyndt at anvende dem.

Det er almindeligt at blive lidt øm i musklerne i begyndelsen. Hvis du derimod får en stikkende smerte og ømhed i led eller sener, bør du tale med din læge før du fortsætter træningen med armhoops.

Læs også