https://imgix.femina.dk/media/0474c71c26734a00b9374cd58f38bb74.jpg
Træning og kost

Sådan tackler du dine tømmermænd

1. januar 2012
af Redaktion
foto: ThinkStock
Hvis din aften i går var sjov, så har du i dag nok både tømmermænd og klamydia. Klamydiaen må du tale med din læge om. Her får du en guide til at få styr på dine tømmermænd.

Tømmermænd er kroppens svar på dårlig samvittighed og findes i mange forklædninger. Sidder du ofte med en klud for panden og hovedet i din gulvspand, er der førstehjælp at hente.

Har du tømmermænd?
Du havde den sjoveste aften i går, men lige nu kan det ikke være mere modsat. Du føler, at du har slået øjnene op til helvede, tøjet fra i går er kun halvt taget af, og hovedpinen drøner derudad. Forhåbentligt er du vågnet i din egen seng, men det væreste af det hele er bare, at du er vågnet. Du har tømmermænd!

Få styr på din væske
I alkohol findes stoffet etanol, som er vandrivende. Selvom man drikker hele aftenen, ender man altså alligevel med væskeunderskud. Husk derfor at drikke rigeligt med vand både før, under og efter festen. Dagen derpå er sodavand godt, især cola, da det hjælper maven med at komme i balance igen. Hvis du synes, at du hungrer efter salt, er det også fordi du har tisset en masse salt, vitaminer og mineraler ud.

Få sovet, hvis du kan
Tømmermændene bliver ikke mindre af at sove for lidt. Prøv at tage en hovedpinepille og en masse vand, inden du går i seng. Det kan hjælpe. Men selvom du sover 8-9 timer, kan du stadig ende som en klud på sofaen. Alkohol ødelægger nemlig totalt kvaliteten af din søvn. Fordelen ved at sove er dog, at din krop i den tid får lov at restituere, uden at du mærker det.

Læs også