Kvinde med bikini smiler
Træning og kost

Sådan gør du: Kom i bikini-form på kort tid

25. april 2014
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Det er både godt og skidt, at sommeren er lige om hjørnet. For os, der ikke lige har passet træningen, altså, og lige om lidt skal flashe en alt andet end trænet krop. Men vi kan nå det endnu - at komme i bikini-form. På kort tid.

Det er sjovt, som sommeren kan overraske enkelte af os hvert eneste år. Og selv om vi ved gud glæder os til lyse aftener og solrige stranddage, kunne bikini-motivationen nok godt være højere. Lidt ligesom aktiviteten i fitnesscentret og på løbestierne.

Læs også: Se Danmarks kvinder viser deres bikini-kroppe frem

Bikini-form: Tips fra eksperterne

Men vi kan altså godt nå en rimelig bikiniform, lover kk.no. De har allieret sig med to eksperter for at låne deres allerbedste tips til, hvordan vi bliver lidt slankere og en del strammere på godt tid. Og hvordan vi undgår at spolere alt det gode, når vi endelig er kommet i gang

1, 2, 3 - NU!

Og overskriften må siges at lyde: Kom i sving!

"Hvis du ikke har styrketrænet i dag, så begynd i morgen," lyder fra en af eksperterne, Irene Mårdalen, der er personlig træner.

"Øg mængden af træning, mens du skærer ned på mængden af mad," råder hun.

Flere muskler, mindre fedt

Og er du en af de målrettede og viljestærke, der faktisk allerede ER godt i sving med træningen, så find de større vægte frem, lav færre gentagelser - og brug allerhelst frivægte, fortæller Mårdalen til kk.no.

"Styrketræning og hård træning vil ikke nødvendigvis gi' dig det vægttab, vi måske ønsker os, men det vil gi' os større muskelmasse og mindre fedt, og det er vel egentlig dét, vi ønsker os," siger Mårdalen.

Alt med måde

Og dét kan hun da ha' så ret i. Hun anbefaler også, at vi husker på, hvad der egentlig gør os glade i hverdagen - og holde fast i det - i stedet for pludselig at forsage alting fra den ene dag til den anden.

"Det er vigtigere at ha' det godt end at tabe fem kilo, og der er ingen grund til at falde i fælden og nægte sig selv noget, man virkelig godt kan li'. I stedet kan man nyde f.eks. cola hver lørdag i stedet for at beslutte, at du aldrig må røre det igen."

Tid er afgørende

Hendes med-ekspert hedder Camilla Andersen og ernæringsfysiolog med styr på, hvad der batter, når vægten skal ned. Kodeordet er tilsyneladende: Tid.

"Dårlig tid giver yo-yo-vægt," siger hun til kk.no.

"Og har du forsøgt - uden held - en del gange - kan det være dine følelser og tanker omkring mad være din egentlige forhindring i at nå dine mål," fortæller hun.

Det er ikke maden, men vores holdninger, vi skal ha' styr på. Det får vi med et naturligt forhold til mad og et fornuftigt forhold til mængderne, ikke mindst.

"Der findes ikke usund mad, men usunde mængder," siger hun til kk.no.

Spar kalorier - ikke penge

Dét gør supermarkederne af og til deres for at spolere, kan man ha' fornemmelsen af. Og det er de hurtige, friske og knapt så sunde fristelser, vi skal bevæge os udenom i kampen for bikinikroppen. Drop tanken om de sparede kroner, køb den mængde mad, der passer til, hvad du skal bruge - og spar kalorier i stedet for penge.

Vær bevidst - det er DIT ansvar!

Og så må vi ikke glemme, hvorfor vi gerne vil tabe os. Ifølge Irene Mårdalen må vi gerne øge vores bevidsthed netop om dét. Og sætte os et mål og visualisere os selv, når vi når det.

"Tag billedet frem, når du bliver fristet til at ødelægge de gode takter for dig selv," siger hun.

"Det er kun dit ansvar, hvad du spiser, og med gode tanker og ditto mad, gør du det godt for dig selv," slutter hun.

Læs også: Bikini-producent droppede retoucherede billeder - og sælger nu flere binikier end nogen sinde før

Læs også