bikini
Selvudvikling

Galleri: Se Danmarks kvinder vise deres bikini-kroppe frem

8. juni 2016
af Nadia Laas Hansen
En bikini-krop er en krop i en bikini - og det beviser Q's læsere ved at stå frem i bikini

"Lige nu sker der noget vildt fantastisk her i cyberspace"

Sådan lød de indledende ord i Q's facebookopslag (se opslaget nederst i artiklen) tirsdag middag. Det fantastiske, som vi refererede til, er, at et par kvinder nogle dage tidligere have vist sig i bikini på internettet - som modsvar på ubehagelige kommentarer samt ganske enkelt for kræve deres ret til at have bikini på, uanset hvordan kroppen er skruet sammen.

Læs også: Bikini-producent droppede retoucherede billeder - og sælger nu mere end før

Bikini er for alle

Det er en vigtig debat, som (desværre) er nødvendig at tage op igen i år, for vi mener, at ingen skal skamme sig over, at se ud, som man gør. Og selvfølgelig skal alle have lov at gå i badetøj, uden at blive mødt med ubehagelige kommentarer.

"På Q synes vi at det er indlysende at alle kroppe, størrelser og figurer skal kunne vise og klæde sig som de har lyst til uden at blive mødt af negative kommentarer. Men debatten viser igen, at det er meget svært for nogle, at blive i egen krop uden at skamme andre ud. Der findes ingen ’rigtig’ krop, men der findes mod, empati og overskud. Det viser de mange kvinder (og mænd), der bakker op om budskabet," siger Dorthe Kandi, Q's chefredaktør.

Læs også: Video: 6 "almindelige" kvinder genskaber ikoniske bikini-forsider

Q's facebookside bad vi kvinder om at bakke op om retten til at gå i bikini eller badedragt, og opbakningen var mildest talt overvældende. Resultatet er kan du se i galleriet her:

Læs også