https://imgix.femina.dk/media/c66491b1b20a4bf293f7128f4387c5aa.jpg
Træning og kost

Q tester Botox og Restylane - Se de vilde før og efter billeder

20. august 2011
af Mette Staal Nielsen
Foto: Flemming Nielsen
Når rynkerne indtræffer er det til stor irritation for mange, men i dag behøver man ikke længere at acceptere dem.

Rynker opstår tidligt for nogen og sent for andre - men uanset hvornår, de indtræffer, er de for de fleste kvinder til stor irritation. I dag behøver man dog ikke længere at acceptere dem…

Hvad er Botox og Restylane?

Restylane er en såkaldt "filler", der består af 98% vand og 2% hyaluron - et stof der findes naturligt i huden. Betegnelsen "filler" gives, fordi restylane lægges ind i huden med en nål lige under rynken og fylder huden ud. Derved udglattes rynken øjeblikkeligt og efter blot en uges tid, kan du se det fulde resultat. Restylane er dog ikke en permanent løsning på rynkerne. Effekten holder i cirka et år, og derefter skal man have behandlingen gentaget for at vedligeholde resultatet.

Botox har en noget anden effekt end restylane, da det virker ved at gå ind i musklerne og få dem til at slappe af og derved mindske rynkerne. Dette gør dog, at overdreven brug af botox kan mindske ansigtsmimikken så meget, at man ikke kan udtrykke følelser på samme måde, som man naturligt kan - en sideeffekt de fleste selvfølgelig gerne vil undgå. Får du blot et par behandlinger med botox, skulle der dog ikke være fare for dette.

En behandling har effekt i cirka et halvt år,derefter skal der - ligesom med restylane - en ny behandling til for at opretholde det rynkefri resultat. Da de to metoder er så forskellige, som de er, bruges de ofte som supplement for hinanden. Dette giver en ekstra effektiv virkning og udglatter huden mest muligt.

Læs også : Plastikkirugens Top 10 over mest hyppige operationer i Danmark

Q's testperson - Lene : "Skilsmisse og sygdom fik mig til at se ældre ud"

Efter at have gennemgået en hård tid med sygdomme og en skilsmisse, havde Lene brug for at føle sig ovenpå igen. De hårde kampe i hverdagen havde gjort, at hun følte,hun så ældre ud, end hun er.

"Jeg har været igennem et sygdomsforløb, som gjorde, jeg så trist og gammel ud - og sådan følte jeg mig ikke. Jeg havde hørt meget om behandlingen og tænkte, at det måtte jeg prøve. Det kunne jo være, det kunne hjælpe," fortæller Lene, der dog var noget skeptisk, inden behandlingen gik i gang.

"Jeg ved ikke rigtig, om jeg troede på det. Jeg fik at vide, at restylane virker med det samme, men det lød næsten for godt til at være sandt. Men da jeg skulle ind til den første behandling, havde jeg en veninde med, og jeg kunne se på hendes ansigtsudtryk, at hun kunne se resultatet allerede, mens behandlingen fandt sted. Det var jo helt fantastisk!" fortæller Lene.

Lene før og efter behandling med Botox og Restylane


Læs også : Poser under øjnene - forebyggelse og behandling

Efter behandling med Botox og Restylane

Efter behandlingen gik der et par dage, og så faldt Lenes hud til ro, og nålemærker og blå mærker forsvandt - de flotte resultater var dermed endnu tydeligere. "Jeg fik botox i panden samt ved øjnene, da det får bekymringsrynker og mimikrynker til at forsvinde. Derefter fik jeg restylane, der udglatter ved at fylde rynken ud indefra. Der gik omkring otte dage, og så kunne jeg se den fulde effekt - og der var virkelig sket noget! Efter 14 dage kom jeg så ind til tjek igen, og alt var helt, som det skulle være," fortæller en glad Lene.

Det var et skub bagi

De flotte resultater har ikke kun sat sit præg på Lenes ydre - men også på hendes person.

"Igennem længere tid har jeg døjet med voldsomme smerter i ryggen efter et piskesmæld og en diskosprolaps. Det gjorde min hverdag med mand, fem børn og studier helt uoverskuelig, og jeg tror da også, at det var medvirkende til, at mit ægteskab gik i vasken. Der var bare ikke overskud til at være en god hustru. Når man oplever så meget modgang, har man også behov for, at der sker noget godt.

Det, jeg har været igennem, har givet mig et skub bagi til at komme op igen, og det, at jeg ser så godt ud nu efter disse behandlinger, har givet mig en helt ny selvtillid og motivation til at gøre noget for mig selv! Jeg er f.eks. også begyndt at træne igen - motivationen til det er der bare mere nu," siger Lene.

Fordommene har dog været mange, når Lene har fortalt, at hun skulle have botox og restylane. Men det har ikke slået den seje mor til fem af banen. Man skal finde sin egen motivationsfaktor - hvis du har lyst til at få botox, så skal du gøre det. Det er ligegyldigt, hvad andre tænker.Man skal følge sit eget hjerte og gøre, hvad man har lyst til. Jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, at det var det rigtige for mig at få det gjort. I dag ser jeg næsten 10 år yngre ud, og det er vidunderligt. Jeg har jo haft rynker, fordi jeg har grædt meget pga. smerter, men de rynker er væk nu. Behandlingen har virkelig gjort underværker, og folk siger også, at jeg ikke ligner en på 41 - det er jo noget af det bedste at høre som kvinde!

Jeg har da stadig enkelte rynker, men det skal der jo være, for man skal ikke se kunstig ud, fortæller Lene, der hellere end gerne vil anbefale behandlingen og N'age klinikken til andre.

"Jeg kan ikke rose min behandler Ida nok - hun har været helt fantastisk! Men alle på klinikken har været så utroligt søde og gode til at forklare, hvad der skulle ske. Og har man spørgsmål, så kan man altid spørge. Jeg har i det hele taget fået en fantastisk behandling og følt mig tryg hele vejen igennem, hvilket er utroligt vigtigt. Så alt lige fra forløbet til resultatet har været intet mindre end fantastisk!"

Du kunne også være interesseret i

Q Web TV : Suzanne tester Restylane
Fjernelse af karsprængninger
Behandling mod pigmentpletter

Læs også