https://imgix.femina.dk/media/76c291d03f0940bd8ba15d7fd2ca200e.jpg
Træning og kost

Plastikkirugiens top 10 mest populære operationer i Danmark

17. maj 2011
af Line Hvid - Kilde
: Oestrogen.dk & Sunhedsstyrelse - Foto: Thinkstock
Vi løfter sløret for de mest populære skønhedsoperationer i Danmark.

Det er ikke kun i Hollywood at der shoppes skønhedsoperationer som var det sko. Danskerne er kommet godt med når det handler om kirugi og skønhedsoperationer, og vi løfter her sløret for de mest populære skønhedsoperationer i Danmark.

1. Løft af øjenlåg

Med alderen kan øjenlåg blive slappe. Et lille løft kan få dig til at se mere frisk og oplagt ud.
Behandling: Fedt, overskydende hud og muskel fjernes fra øjenlågene. Snittet lægges, så det følger øjenlågets naturlige linje.
Læs artiklen : Betty fik øjenlågsoperation "Jeg blev træt af, at folk sagde jeg så træt ud"

2. Brystforstørrelser

Pamela Anderson er boob-jobbets dronning. Men der findes også kvinder, som bare ønsker, at have bryster, der er større end gajoler.
Behandling: Brystforstørrelser kan ske ved saltvandsimplantat eller silikoneimplantat. Silikoneimplantater er de mest anvendte i Danmark, fordi de føles mere naturlige.
Læs artiklen : Større bryster uden ar


3. Fedtsugning

Tro ikke, at du kan droppe kuren for en fedtsugning. Fedtsugning bruges i tilfælde, hvor fedtdepoter ikke kan forsvinde ved traditionelle vægttabs-metoder.
Behandling: Der findes forskellige metoder ved fedtsugning. Men fælles for dem alle er, at man fjerner lokaliseret fedt fra et eller flere områder på kroppen for at omforme denne og skabe proportion og harmoni.
Læs artiklen : Lotte fik foretaget en fedtsugning - se billederne fra operationen

4. Brystreduktion

Store bryster kan bl.a. være belastende for ryggen. Hvis de ikke harmonerer med resten af kroppen, kan det desuden være svært at finde tøj.
Behandling: Operationen har til formål at fjerne fedt, kirtelvæv samt overskydende brysthud, hvilket vil gøre patientens bryster mindre, lettere og fastere.


Folk, der har vundet kampen mod vægten, har ofte problemer med løst maveskind. En lille opstramning kan få personen helt i topform.

Behandling
: Den overskydende hud fjernes ved operation, hvorved mavens kontur og talje forbedres.
Læs artiklen : Helle fik fjernet halvandet kilo maveskind


6. Ansigtsløftning

Et ansigtsløft kan stramme dit ansigt op. Men pas på du ikke kommer til at se alt for stram ud. Ansigtet skal jo stadig kunne bevæge sig.

Behandling
: Snittet lægges oftest over hårgrænsen ved tindingerne, ørerne og nedre baghoved samt under hagen. Overskydende hud og eventuelt fedt fjernes, de underliggende muskler opstrammes for til sidst at ombeklæde huden på ansigt og hals.

Se Q Web TV : Lægekonsultation omkring ansigtsløft

7. Rynkebehandling

Hvis du ikke kan acceptere de rynker, alderen sætter i dit ansigt, er der rig mulighed for at slippe af med dem.

Behandling
: Der findes forskellige behandlingsmetoder: kirurgi, laserbehandling eller udfyldning af rynker. Botox er en populær form for rynkebehandling. Stoffet forhindrer frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel, hvilket fuldstændigt afslapper musklen. Derfor har dette produkt effekt på det man kalder de dynamiske (mimiske) rynker.

8. Udfyldning af rynker

Der findes mange forskellige slags injektionsbehandlinger til udfyldning af rynker; aquamid, perlane, restylane og plasmagel.
Læs artiklen : Q tester Botox og Restylane - se de vilde før/efter billeder


9. Næsekorrektion

Det store modeikon, Sarah Jessica Parker, har gennemgået adskillige næseoperationer. Og hun ser da skønnere ud i dag end i 90'erne.
Behandling: Først adskilles huden på næsen fra det bærende skelet, næsen omformes og til slut ombeklædes huden på næsen, så det tilpasses dens nye form og størrelse.

10. Læbeforstørrelser

Store læber er flotte, men lav endelig ikke en Meg Ryan. Hendes læbeforstørrelse har givet hende en fiskemund.
Behandling: Læbeforstørrelse sker ved indsprøjtning af en væske; aquamid, perlane, rystelane eller plasmagel.


Læs også