tre eks-modeller siger nej tak til botox
Skønhed

Eks-modeller: Botox og plastikoperationer, nej tak!

31. maj 2017
af Eva Tangø-Brandt
Foto Kennet Islandi Havgaard
Flere og flere kvinder får Botox og plastikoperationer. Læs her, hvorfor tre kendte eks-modeller ikke kunne drømme om at springe på anti-rynke-vognen.

Stå ved din alder og drop botox

- Jeg synes, at det er skræmmende, når kvinder laver sit ansigt om, fortæller den tidligere model, Kirsten Nefer. Ligesom de berømte danske eks-modeller Maud Bertelsen og Hanne Lyngfeldt, kunne ingen af dem drømme om at få Botox og plastikoperationer. De synes, at man skal stå ved sin alder og lære at elske sig selv og sine rynker.

Tidligere stjernemodel Maud Bertelsen, 78 år: Botox er snyd og forkert

Portrætfoto af Maud Bertelsen
- Jeg synes, at det er sindssygt, når kvinder i dag køber sig til ungdom og perfektionisme for at skjule deres alder og rynker. Jeg er også forfængelig, måske fordi jeg har levet af mit udseende og været vant til at få komplimenter hele livet. Men jeg ville aldrig få Botox eller plastikoperationer. Det er forkert og snyd. Maud Bertelsen var Danmarks mest kendte internationale stjernemodel i 60´erne og 70´erne. Det er mange år siden, hun trådte ud af rampelyset. I dag er Maud 78 år gammel og nyder livet som pensionist. Hun lægger ikke skjul på, at hun er ked af den udvikling, hvor flere og flere kvinder går i panik og sprøjter sig med Botox eller får plastikoperationer, når alderen og rynkerne melder sig. Hun synes, at man i stedet skal lære at elske sig selv og være noget for andre. - Jeg tror, at du finder lykken og det gode liv, når du er noget for andre mennesker. Og når du griner og smiler, glemmer folk din alder og dine rynker. Jeg har to dejlige tøser, og jeg ved, at de begge ville sige til mig, at jeg aldrig må gøre noget ved mit ansigt, men at jeg skal beholde den charme, der ligger i ansigtet og det liv, jeg har levet. Derfor får vi rynker og det kan du gøre for at undgå rynker og botox

63-årige eks-model Hanne Lyngfeldt: Kvinder med rynker er seje

Portrætfoto af Hanne Lyngfeldt
Hanne Lyngfeldt, 63 år og tidligere kendt dansk fotomodel, er ked af, at kvinder i dag er så alders- og rynkeforskrækket. - Jeg synes, at det er sørgeligt, at det ikke længere har nogen værdi at være ældre og erfaren og have et naturlig look med rynker, der blot fortæller, at man har levet. Hanne blev model som 15-årig og er fra en tid, hvor modellernes ansigter og kroppe var ægte og naturlige. Hun er trist over, at det kunstige look vinder mere og mere over det naturlige. Og hun forstår ikke, at de unge og ungdommen fylder så meget i mediebilledet. - Den danske befolkning består ikke kun af unge mennesker. Der er masser af ældre dygtige og erfarne mænd og kvinder, som jeg gerne vil se og høre på. Men de ryger ud af mediebilledet, når de kommer op i en vis alder, og det synes jeg er helt forkert. Hanne håber, at det grå guld får et comback igen, og at folk stopper med at være så fortvivlet over deres alder og rynker. - Jeg synes, at man skal lade være med at være så aldersforskrækket og i stedet forsøge at få det bedste ud af hver øjeblik, man lever. For mig er hver dag en fest. Nogle dage er det en stor fest, andre dage en mindre fest. Men jeg er født optimist og prøver at få det bedste ud af mit liv. Rynker eller ej.

70-årige eks-model Kirsten Nefer: Jeg fortjener alle mine rynker

Portrætfoto af Kirsten Nefer
- Jeg synes, at det er skræmmende og uhyggeligt, når man laver sig ansigt om. Jeg synes, at man skal lære at leve med sig selv, som man ser ud fra naturens side. Tidligere model Kirsten Nefer, 70 år, er ikke i tvivl om, hvad hun mener om kvinder, der vælger at få Botox og plastikoperationer for at genvinde ungdommens ansigt. Hun kunne ikke drømme om at ændre en millimeter ved hendes ansigt eller krop, selvom hun tidligere har levet af sit udseende. - Jeg tænker aldrig over, at jeg er blevet gammel. Jeg går heller ikke i panik over min alder eller mine rynker. Jeg kan godt lide at klæde mig flot på hver dag, men jeg gider ikke bruge tid eller penge på at skjule min alder. Jeg har set så mange eksempler på, hvor galt det kan gå, når kvinder kaster sig over Botox og plastikoperationer. Og faktisk synes jeg, at det er usportslig optræden overfor os andre, mener Kirsten.

Læs hele artiklen i denne uges SØNDAG

Læs også