https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/06/24/loeb-dig-til-6-aar-mere/loeb6aa612x325.jpg
Træning og kost

Løb giver dig 6 år mere at leve i

14. juni 2013
af SØNDAGs sundhedspanel
foto: panthermedia
Løb er godt for din motion, din krop og løb er med til at holde din vægt stabil. Men når du snører løbeskoene så er det også med til at sikre dig flere år at leve i

Efterhånden ser vi løbere over det hele, og der er da også flere og flere danskere, der flere gange om ugen snører løbeskoene for at begive sig ud på stier og veje.

Faktisk er det op mod 1,6 million danskere, der foretrækker løb som motionsform. Og det er en rigtig god udvikling, der resulterer i en masse sundhedsmæssige fordele her og nu.

Motion forebygger blandt andet forskellige typer af kræft. Se hvilke andre alvorlige sygdomme, som motion forebygger.

Men det er ikke kun her og nu, løberne høster af deres indsats i løbeskoene. I følge en ny undersøgelse kan løb give løbere helt op til seks års forlænget levetid, sammenlignet med ikkeløbere.

Råd til ikke-løbere: Begynd at løb

En af forskerne bag undersøgelsen, speciallæge i hjertesygdomme Peter Schnohr, kommer derfor med en helt simpel anbefaling. Han anbefaler nemlig, ikkeløbere at begynde at løbe.

Hvad er mest effektivt - løb i ude eller løb på løbebånd? Få svaret her

Hans anbefaling lyder på, at vi bør løbetræne tre gange om ugen i 30-45 minutter, og stoppe der. Tempoet behøver ikke at være særlig højt, for bare det at løbe er i sig selv en anstrengende motionsform.

Det er vigtigt at kombinere løb med styrketræning. Under artiklen har vi samlet 7 øvelser der styrker hele kroppen (ID 6860)

4 gode løbetips

Start blødt ud

Hvis ikke du har løbet før, er det en god idé at starte med at gå ture i raskt tempo eller cykle 2-3 gange om ugen. For løbetræning kan være hårdt ved dine led i ankler, knæ og hofter, samt din ryg.

Løb i de rigtige løbesko

Det er en god idé at investere i en løbetest og købe et par gode sko, der er tilpasset din fysik og fødder.

Sæt tempoet op

Når du er kommet i bedre form, efter regelmæssig træning i fire-seks uger, kan du stille og roligt sætte tempoet op, og f.eks. veksle mellem at gå i to minutter og løbe i et halvt minut.

Øg dine løbeintervaller

Derfra øger du dine løbeintervaller, indtil du kan løbe en rute, som din motivation, fysik og kondition kan klare.

Kilde: Hjerteforeningen

Læs også