Træning og kost

Kalium klarer hovedpinen!

af Lonnie Kjer 9. august 2012
foto: All Over
Skal du nyde weekendens sommerlige fristelser? Står den på solskin, grill og sjusser i haven? Så kommer regningen måske søndag formiddag – i form af hovedpine. Den kan heldigvis mindskes. Ret simpelt.

Så kommer den igen, sommeren, lover landets meterologer. Og stort hurra for dét. Så det er nu, Weberen hives ud af skuret igen, havehynderne finder på plads, grillen tændes, og du samler vennerne til god mad og ditto vin eller drager ud i sommernatten. Alt er godt … indtil dagen efter, hvor din krop kalder på fritter og cola. Spring dét - og pilleglasset - over, og fjern hovedpinen ved at spise frugt og grønt med masser af kalium, råder fitsugar.com. os til. Kalium kan lindre smerten, lover de.

Frugt, der virker!De salte kartofler, der står på favoritlisten søndag formiddag kan faktisk ingenting sammenlignet med en god, bagt kartoffel - med skræl! Den indeholder op til 600 mg af det vigtige kalium, som altså siges at kunne hjælpe hovedpinen i den rigtige retning - væk! Bananer har samme effekt, og vandmelon og agurk er nærmest endnu bedre. De retter nemlig op på væskebalancen, som kan være den egentlige grund til den dunkende smerte.

Hurra for ananassen!Vinderen over dem alle er ananassen, der indeholder enzymet, bromelain, som gennem mange år er blevet udråbt som enzymet, der tilsyneladende kan smertelindre på den naturlige måde. Åbenbart fordi, enzymet sætter kroppen i stand til bedre at kunne udholde smerter, infektioner og betændelsestilstande. At gamle husråd oven i købet siger, at frisk anannassaft også kan fjerne slim i halsen og - i den helt anden ende - blødgøre og fjerne ligtorne og hård hud er en helt anden snak …

Kilder: fitsugar.com, helsenyt.com, vitamindoktor.com

Vidste du …- at kroppen indeholder ca 150 g kalium - mineralet, man taber, hvis man fx tager vanddrivende medicin?- at vores celler har brug for mineralet, der især har god indflydelse i forbindelsen mellem muskler og nervesystem - og hjertet.

Flere gode råd …"Spis hovedpinen væk!"

Fik du egentlig læst "Så sig dog nej!"?Kan man shoppe hovedpinen væk? Prøv!Dit horoskop findes her!