juicekur
Træning og kost

Juicekur: Sådan gør du

7. januar 2014
af redaktionen - Artiklen kan indeholde affiliate links
En juicekur nærer og renser din krops celler og hjælper med at skabe balance i den. Du følger typisk kuren i 3-15 dage og vil bagefter følge dig friskere og bedre tilpas. Kunne du tænke dig at prøve en juicekur? Så læs med her, hvor du får et overblik over, hvad en juicekur kan, og hvordan du rent praktisk gør

SÅDAN KOMMER DU IGANG MED DIN JUICEKUR

Måske har du allerede hørt om denne juicekur, men hvad går den egentlig ud på, og hvad er fordelene ved at følge en juicekur?

Først og fremmest er en velfungerende krop afhængig af, at affaldsstoffer, kemikalier og tungmetaller bliver udskilt. Er din lever, nyrer, tarme og lymfesystem overbelastede, ophobes affaldsstoffer i væv og organer, og dræner din krop for energi, og du får symptomer som træthed, betændelsestilstande, uren hud, forstoppelse, hovedpine, dårlig ånde, maveproblemer og problemer med at reducere vægten.

Juicekur - prøv: Juice med grape

Det kan du afhjælpe med en juicekur, som er en udrensning med frugt- og grønsags-juice, der nærer og renser kroppens celler og hjælper kroppen i balance.

Mange bliver skræmt af ordet detox (udrensning), som forekommer ved en juicekur, og forbinder det med sult. Men følger du din juicekur korrekt, vil du ikke føle dig sulten.

Bestil din juice her, hvis du ikke har tid/mod til at lave den selv

Læs alt om juicekuren her!

JUICEKUR: SÅDAN GØR DU

# Det anbefales at tage en 3-dags, 6-dags, 9-dags, 12-dags eller 15-dages juicekur for at få renset fordøjelsessystemet og genstarte kroppens vitale funktioner. Nogle mennesker vælger at leve på juice i 30 dage, men det er vigtigere at gøre det rigtigt, end at være på juicekur længe.

# Du skal drikke 6 stk. 500 ml. juice om dagen med 2 timers interval i denne juicekur. Under udrensningen anbefales det, at du nedtoner dit aktivitetsniveau, så kroppen kan bruge sine energiressourcer på udrensning. Men mild motion som fx en gåtur bidrager til at øge blod- og lymfecirkulationen. Massage og tørbørstning vil også øge blodcirkulationen og fremme udrensning gennem huden.

# Stress har negativ virkning på sundheden og kan forringe udrensning. Lad krop og sind hvile ved at indarbejde fx vejrtrækningsøvelser, muskelafspænding eller mindfulness meditation. Prøv at få en masse hvile, gå tidligt i seng og hvil dig i løbet af dagen, hvis det er muligt. Det øger effekten ved din juicekur.

# Efter udrensningen ved din juicekur indfører du gradvist almindelig kost igen. Undgå sukker, mælk og kornprodukter - i hvert fald til at begynde med. Spis tilberedte grønsager og magert kød/fisk, og lidt frugt, og husk at passe på din rene krop.

OBS! Husk at kontakte din læge, inden du starter på en juicekur, hvis du er gravid, ammer eller er helbredsmæssigt svækket.

Kilde: www.unpluggedjuice.dk

Juicekur - prøv: Skipper Skræk-juice

Juicekur - prøv: Go Green-juice

Juicekur - prøv: Juice med frisk salat

ER DETTE IKKE DEN RETTE KUR FOR DIG? FIND FLERE SLANKEKURE I GALLERIET HERUNDER

Galleri: Find den slankekur, der passer til dig

Læs også