https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2013-17-sygdom-p.jpg
Træning og kost

Guide til 6 sygdomssymptomer og de naturlige løsninger

23. april 2013
af Camilla Lind
Foto Shutterstock
Søvnproblemer og smerter i maven er sygdomssymptomer, som langt de fleste af os genkender og til tider døjer med. Læs med, og bliv klogere på, hvordan du, ved hjælp af naturlige ingredienser, kan komme 6 velkendte symptomer til livs.

Som et bump på vejen forstyrrer de vores hverdag, og derfor vil vi hurtigst muligt af med dem (og allerhelst undgå dem!) Hylderne bugner derfor af forskellige kosttilskud, der hver især lover at give dig en hjælpende hånd med at forebygge og formindske de forskellige dårligdomme. Men hvilke virker mod hvad? Vi har spurgt vores ekspert, læge Charlotte Beck, til råds.

1. Symptomer på forkølelse

Det er dokumenteret, at zink forkorter sygdomsprocessen. Zink udøver blandt andet sin funktion i de hvide blodlegemer, som har en central funktion i vores immunsystem. Niveauet af zink i kroppen falder ved forkølelse, da kroppen bruger det til at bekæmpe virusen, og derfor er det godt at indtage ekstra zink.

Få flere råd mod forkølelse og bliv klogere på hvad der virker

2. Symptomer på hovedpine

Først og fremmest er det vigtigt at påpege, at man skal søge læge, hvis man lider af kronisk hovedpine. Døjer du derimod med spændingshovedpine, er der hjælp at hente ved at smøre pebermynteolie på tindingerne. Pebermynte er nemlig en æterisk olie, der trænger ind i blodbanen, virker biokemisk og lindrer smerterne på øverste etage.

3. Symptomer på opustethed

Er man meget oppustet, skal man undgå at spise løg, samt kager og brød med meget sukker og gær. Undersøgelser viser nemlig, at de tre ting er de værste syndere, når det kommer til luft i tarmene. Derudover er magnesiumpulver i form af brusepulver, som opløses i vand, rigtig godt, da det stimulerer fordøjelsen og hjælper maden til at passere ned gennem tarmsystemet. En god idé er også at ligge ned på venstre side ca. 5-10 min. efter hvert måltid.

Quickguide til at undgå forstoppelse - få flere gode tips her

4. Symptomer på søvnproblemer

Prøv at lave oliemassage med sesamolie efterfulgt af et dejlig varmt bad sent på eftermiddagen eller tidligt på aftenen.

Det vil nemlig virke søvndyssende. Derudover er humlebaldrian også rigtig godt; 20 dråber i et glas kogt vand før sengetid vil gøre dig meget rolig. Et andet lille trick er desuden at smøre sig ind i sesamolie og derefter tage et varmt bad. Det virker både beroligende og søvndyssende, hvis du lider af søvnproblemer.

Få løst dit søvnproblem ved at find din søvntype

5. Symptomer på dårlig fordøjelse

Dårlig fordøjelse kan skyldes mange forskellige ting, derfor er det vigtigt at gå til lægen, hvis man har store problemer på den front. Dog kan man selv hjælpe den langsomme fordøjelse på vej ved at drikke lidt kogt, lunkent vand efter hvert måltid (ikke over 30 grader) med honning, citron og ingefær. Har man tendens til mavesår og mavesyre kan cocktailen ikke anbefales.

6. Symptomer på manglende energi

Mangler du meget energi, kan det være et tegn på, at du ikke får nok søvn. Prøv derfor at gå tidligere i seng, dyrk mere motion og få rigeligt med frisk luft og solskin. Et lille trick er også at smøre æteriske olier af nelliker eller rosmarin under fødder om morgenen, gerne hvor olien masseres ind samme med lidt mandelolie. Det går nemlig ind og stimulerer din energi.

Her får du 4 tips til naturlige energi drikke

Læs også