https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/januar/2013-1-naturlig-energi-p.jpg
Træning og kost

4 tips til naturlige energidrikke

6. januar 2013
af CF
Foto: thinkstock
De hurtige engeri-fix, som kaffe og sukker, dræner på længere sigt kroppen for energi. Derfor, hvis du trænger til mere energi får du her 4 naturlige energi-fix, som er meget bedre for dig og din krop.

Rigtig mange mennesker tyr til hurtige energi-fix som kaffe eller sukker for at holde energiniveauet oppe eller for at vågne om morgenen. Men faktisk udmatter både kaffe og sukker på længere sigt kroppen mere og mere. Prøv i stedet med et naturligt skud af energi, som ikke dræner din krop.

Vejen ud af kaffeafhængighed, sandheden fra en kaffeholiker

1. GUARANA...

øger den fysiske, den mentale og den seksuelle energi og modvirker træthed. Guarana indeholder stoffer, der minder om koffein, dog uden at påvirke søvn eller øge stressniveauet i kroppen, i modsætning til kaffe. Vælg et soltørret, knust produkt, da ristning omdanner guaranin til koffein.

2. MATÉ...

er en energigivende te lavet på bladene fra det sydamerikanske Ilex paraguanensis træ. Maté indeholder såkaldte xantinalkaloider, som er beslægtet med dem, der findes i kaffe og guarana - dog uden koffeinens bivirkninger som søvnforstyrrelser og nervøsitet.

Sådan bliver du morgenfrisk - Se guide videoen her

3. MATCHA...

er den te, man anvender i den traditionelle japanske teceremoni. Matcha består af de fineste blade fra årets første høst, som har et højt klorofylindhold, hvilket giver en flot grøn farve og en finere aroma end i almindelig grøn te. Bladene males eller stødes til pulver. Matcha er opkvikkende, og kroppen får en høj dosis A-, C- og E-vitamin samt mineraler og antioxidanter.

4. RÅ KAKAO...

øger energiniveauet, da det indeholder teobromin og i mindre grad koffein. Teobromin stimulerer centralnervesystemet, virker afslappende på muskulatur og får samtidig blodkarrene til at udvide sig. Teobromin har kun en fjerdedel af den effekt, som koffein har - til gengæld påvirker teobromin ikke blodsukkeret, som koffeinen gør. Forskning peger tværtimod på, at teobromin øger cellernes sensitivitet over for insulin og dermed stabiliserer blodsukkeret.

Slip af med sukkertrangen, med råd fra 3 forskellige eksperter

Læs også