https://imgix.femina.dk/media/article/vejen-ud-af-kaffeafhaengighed.jpg
Træning og kost

Vejen ud af (kaffe)afhængighed

22. december 2011
af www.Naturazin.dk
Vejen ud af afhængighed - Sandheder fra en kaffeholiker

Kaffe har længe haft ry for at være usundt. Heldigvis, til mange kaffeelskeres (læs: min) glæde, har nye forskningsstudier vist, at kaffe i moderate mængder faktisk er direkte sundt.

Det betyder at du bør følge nogle gængse forholdsregler, hvis du ønsker at have et sundt kaffeforhold (læs mere om dette her). Det handler blandt andet om hvor meget kaffe du bør indtage dagligt. Her kan du læse hvad der sker, når en kaffegal tager en kold tyrker.

En kaffeholiker på afvænning
Jeg har selv lige haft en periode hvor jeg har drukket for meget kaffe. Alt for meget! Det skyldtes en periode med for mange møder (hvorfor er møder altid lig med kaffe??) og at jeg efterfølgende under en rejse til USA havde alt for nemt adgang til den fantastiske kaffe i "to-go kop" fra Starbucks.

Naturazin.dk

Artiklen er udarbejdet af Naturazin? Bag Naturazin står Anja og Zenia, begge uddannet som Naturopath I Biologisk Medicin.?Følg Naturazin på Facebook eller se mere på www.naturazin.dk

Ligger der en Starbucks Coffee shop foran mig, er mit sundhedsgen meget nemt at gradbøje. Det resulterede altså i ét månedslangt koffeinkick. Da dagligdagen ramte igen mærkede jeg det straks.

JEG SKAL HAVE KAFFE. Det var dér jeg vågnede op og indså, at jeg havde brug for en kaffepause. Eller måske nærmere Kaffe-afvænning. Jeg fandt ud af, at det er lettere sagt end gjort. På trods af det kun tager 4-5 dage før trangen er vasket ud af kroppen. Her kan du læse om min vej ud af afhængigheden.

Oplever du også, at du SKAL have kaffe for at komme igennem dagen? Så skulle du måske tage en lille kaffepause sammen med mig?

Dag 1:
I dag havde jeg besluttet at jeg skulle stoppe mit kaffeorgie. Jeg ved jo, at det ikke er sundt at drikke alt for meget kaffe. Det gik da også fint et par timer. Men da jeg var ved at falde i søvn hen over tastaturet, fandt min døsende krop frem til mit kaffe-fix. Så vågnede jeg op, og hurra hvor dagen gik i raske skridt derfra.

Dag 2:
Okay, det gik ikke i går. Men op på hesten Anja, i dag venter en ny frisk dag. Jeg skal bekæmpe trangen.
Jeg holdte mig på måtten, men jeg blev simpelthen nødt til at stoppe arbejdet tidligt. Jeg kunne sikke mere. Plus jeg var ved at køre i grøften fordi jeg var ved at falde i søvn foran rattet - jeg var så energiforladt.

Dag 3:
Jeg var så træt da jeg vågnede her til morgen. Jeg blev nødt til at sove 2 ekstra timer. Det hjalp selvfølgelig ikke. Tænkte kun på én ting. Kaffe! Kaffe hele dagen. Men jeg holdte mig på måtten.

Dag 4:
I dag var jeg mere frisk. Dog havde jeg lidt krise hen ad eftermiddagen. Jeg skulle handle ind med ungerne. Men der er vel heller ikke nogen der har lovet at eftermiddagsindkøb med 2 trætte børn skal være sjovt? Kaffe ville helt klart have hjulpet efter sådan en tur, men jeg holdte mit løfte.
Og en anden ting. Jeg har haft forstoppelse siden jeg stoppede med kaffen. Nu fungerer fordøjelsen igen. Tænk at kaffen styrer så meget.

Dag 5:
Frisk frisk frisk. Har ingen trang til kaffe. Sprang ud af sengen og havde lyst til chai thé og friskpresset juice. Hurra - jeg kom igennem.

Dag 14:
Jeg har overhovedet ingen kaffetrang. Nu, efter 14 dage, har jeg introduceret min kop kaffe lørdag og søndag morgen. Jeg glæder mig til en kop friskkværnet kaffe med dampet sødmælk. For jeg elsker kaffe og er lykkelig over at jeg nu kan drikke den af ren nydelse.

Læs også