Træning og kost

Et (øko)logisk valg?

af Lonnie Kjer 24. september 2012
foto: All Over
Sværger du til økologi, fordi det er mere nærende end de økologiske varer? Dét alene skal nok ikke være årsagen til dit valg, lyder konklusionen fra amerikanske forskere ved Stanford University i Californien.

Det er dyrt, men det er sundt. Sådan tænker mange af os, når vi fylder indkøbsposerne med lutter økologiske varer. Men måske er maden med øko-mærket ikke mere nærende end den uden, tyder det på. I hvert fald hvis man tror på forsker Crystal Smith-Spangler, der i sin gennemgang af økologisk mad ikke fandt på bevis for, at den var sundere og indeholdt flere vitaminer, skriver kk.no.

Økologiens plusser!Forsker-teamet undersøgte, hvordan den økologiske mad påvirker mennesker, men selvom andre undersøgelser fortæller, at f.eks. den økologiske mælk er et sundere valg end den 'almindelige', mener forskerne altså ikke, at øko-varerne har et højere næringsindhold. Til gengæld er et godt argument for at vælge økologisk, at frugt og grønt ikke er sprøjtet. Og så tæller det vel også alvorligt på plussiden, at dyrene, der leverer vores kød, mælk og æg har levet et bedre liv.

Men "Dét skal du spise mere af!"

"Maden, der helbreder!"

Drikker du grøn te? Shoppen har det!