https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/august/kirsebaerprim.jpg
Træning og kost

Maden, der helbreder!

27. august 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Er du lidt for hurtig til at tage piller mod hovedpine og ledsmerter, så kan du prøve med smertestillende mad. Det findes faktisk. Og det virker, siger de kloge …

Der er nemt, det er hurtigt, og det virker: At begrave sig i medicinskabet eller snuppe et par hurtige piller for at lige klare smerterne i en fart. Men der findes åbenbart andre nemme og holdbare løsninger - når du har ondt i hovedet eller i leddene - end de hurtige, skriver prevention.com. De serverer endda ni helende tips til dig, der gerne vil skrue låget på pilleglasset og spise smerterne væk.

Kast dig over kirsebærrene!
Du skal godt nok spise 45 om dagen, men så skulle de røde bær også kunne dæmpe dine muskel- og gigtsmerter på samme måde, som aspiriner kan - men på den naturlige måde. En bolle dagligt med kirsebær skulle faktisk kunne gøre en forskel.

Indover med ingefær!
Ingefær er og bliver supermad af fineste skuffe. Den ikke bare smager fantastisk i thai-retten eller i en smoothie. Den får også æren for at være kvalmedæmpende og kunne afhjælpe søsyge, men blot en kvart teskefuld om dagen skulle også kunne løsne op for migræne, leddegigt og ømme muskler.

Tyl tranebærjuicen!
Et enkelt glas dagligt af den sunde juice kan være med til at undgå mavesår. Du skal bare huske at vælge dén uden sukker, for ellers kan juicen virke helt modsat og forværre en betændelsestilstand og irritere slimhinderne.

Snup en sild!
… en sardin, lidt laks - eller drik det som fiskeolie. 85 gram to-tre gange om ugen af de gyldne fedtsyrer er vejen frem, hvis din ryg, din nakke og dine led gør ondt.

Genial gurkemeie!
Det kan åbenbart noget særligt, det lækre krydderi. Og har du betændelse i tarmen eller ondt i dine led, er en enkelt spiseskefuld dagligt sagen. Der findes nemlig et stof i krydderiet, der beskytter kroppen mod betændelsestilstande og passer på nervecellerne.

Yes! Yoghurt!
Er du træt af mavesmerter og irritabel tarm, er der venlige og helbredende bakterier at hente i yoghurt. De reducerer oppustethed, betændelse og smerter.

Kom med kaffen!
Den kan noget, den lille bønne. Også andet og mere end at holde dig vågen. Og det er faktisk også koffeinen, der er god i dette tilfælde. Det er nemlig den, der kan fjerne hovedpinen. To små kopper om dagen trækker de blodårer, som ellers udvider sig under hovedpinen, sammen. Og hvis du ikke er den store kaffedrikker i forvejen, vil effekten være meget tydelig. Og omvendt … hvis du er tosset med kaffe, skal du passe på ikke at drikker alt for meget ... det vil ha' den præcis modsatte effekt.

Prøv pebermynten!
Det smager godt, og så gør det vel ingenting, at en kop pebermynte-te også er godt både mod hovedpine og muskelsmerter. Alene duften siges at kunne dulme hovedpinen.

Tjek Chilien!
Det er godt for forbrændingen og - åbenbart - også mod leddegigt. En halv teskefuld om dagen lindrer smerte,og det er stoffet capsaicin, der er hemligheden. Og jo stærkere, chilien er, jo mere af vidunderstoffet indeholder den - og jo bedre virker den!

"Dét skal du spise mere af!"

Hold dig ung mod chokolade!

Sundhed i Shoppen … Grøn te, f.eks?

Læs også