https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/sundhed/multitabs/mulitabs-sundkost-prim.jpg
Sundhed

Sund kost giver energi til hoved og krop

26. juni 2013
af Multitabs
Sund mad i skolen er afgørende for dit barns indlæring og trivsel i skolen.

En sund kost med hjemmelavede lækkerier er tit i skarp konkurrence med usunde tilbud, som børn møder dagligt i kantiner og kiosker. En sund kost er vigtig for, hvordan børn trives i dagsintitutioner og i skolen.

Børn og unge har brug for nærende måltider, - og også når de er i skole har de brug for sund kost. Da mad kun er sundt, hvis det bliver spist, er det vigtigt, at vælge fødevarer der appellerer til dit barn. Mad skal ikke kun være sundt, men det skal også smage godt. Der er tre kategorier, som udgør et sundt måltid, og der skal være noget fra hver kategori i hvert måltid.

  • Brød, ris, pasta og kartofler
  • Frugt og grønt
  • Kød, fisk, æg, mælk og ost

Forskning tyder på, at der er en sammenhæng mellem den mad børn spiser i løbet af dagen og deres evne til at koncentrere sig samt at fungere fagligt og socialt i skolen. Sund kost har altså stor betydning både for børn indlæring og trivsel i skolen. Derfor er det vigtigt, at forældre og børn sammen diskuterer, hvad en god frokost er, hvordan den skal se ud og hvordan den skal smage. Tricket er at kombinere de generelle kostråd med barnets individuelle behov og ønsker.

Artiklen er lavet i samarbejde med Multitabs.

Læs også:
Kosttilskud
Vitaminer

Læs også