https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/motion-og-sundhed/traening/2013/01/1301-traen-i-stuen/1301-traen-i-stuen-copy.jpg
Træning og kost

Brug din dagligstue som fitnesscenter

8. januar 2013
af Anne Blume Futtrup,
Foto: Panthermedia
En af de typiske undskyldninger for at droppe træningen er, at fitnesscenteret ligger for langt væk. Den undskyldning mister imidlertid sin værdi, hvis du begynder at træne i dagligstuen – og det kan faktisk sagtens lade sig gøre

De færreste lejligheder og parcelhuse levner plads til et fuldt udstyret hjemmegym, og selv hvis pladsen er der, er investeringen så stor, at de fleste vælger fitnesscenteret eller skoven som alternativ.

Det behøver dog hverken koste plads eller mange penge at træne i hjemlige omgivelser - og det er svært at finde en undskyldning, når redskaberne er så tæt på.

Man behøver ganske få remedier for at flytte den effektive træning hjem til sig selv:

1. Håndvægte:
Køb håndvægte i forskellige vægtklasser til træning af arme, skuldre og ryg.

2. Medicine balls:
Bolde i forskellige størrelser og vægtklasser kan bruges i en række forskellige øvelser. Brug bolden som ekstra vægt ved mavebøjninger, hold den i hænderne, når du laver knæbøjninger, eller rul den fra side til side, når du står i position til at lave armbøjninger.

Trænger din bagdel til en opstrammer, så find her fem måder at få den tilbage i form på

3. Yoga-måtte:
Læg en måtte på gulvet, så du ikke belaster ryggen på det hårde gulv.

4. Gummi-bånd:
Kun fantasien sætter grænser for, hvad brede gummibånd kan bruges til i træningen. De kan både hjælpe med udstrækning af ben og arme, men også i forbindelse med styrketræning af både ben, arme, mave og ryg.

5. Hulahopring:
Køb din egen eller lån børnenes hulahopring. Det kan godt være, du forbinder hulahop med leg, men det giver god træning til mavemusklerne at holde ringen i gang, og samtidig kan du øve forskellige tricks, som gør træningen sjov og anderledes.

6. Apps og videoer:
Hvis du mangler inspiration til træningen derhjemme, så download en app til din telefon, der giver forslag til øvelser, eller køb en DVD, som du kan følge, hvis ikke du har fantasi til at lave dit eget træningsprogram

Få seks maveøvelser, der ved flittig brug giver dig en komplet flad mave

Læs også