https://imgix.femina.dk/media/cce1b448827a46ca8a3c4f25a54c7058.jpg
Træning og kost

Bliv slank med The Bitz Diet

17. januar 2012
af Redaktionen
Hold dig slank, og slip for sygdomme og gener ved overvægt ved at følge Christian Bitzs 10 gode råd, som er realistiske og ikke kræver total afholdenhed

Selv om Christian Bitz ikke vil betragtes som slankeguru, så ser han ikke bort fra det faktum, at næsten halvdelen af alle voksne danskere i dag er overvægtige. Det kan have alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser - risikoen for de fleste livsstilssygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og kræft stiger sammen med vægten. Derfor er der al mulig god grund til at holde den slanke linje. "Det gælder dog om at være realistisk frem for fanatisk," siger Bitz, der her giver dig sine bedste slankende råd.

1. Spis mindre. Du kan komme langt ved simpelthen at spise mindre mad. Når du spiser, skal du gøre dig ekstra umage med at mærke efter, hvornår du ikke er sulten mere. Der er nemlig stor forskel på ikke at være sulten og at føle sig (prop)mæt. Og stopper du i tide, kan du spare mange kalorier ved hvert måltid.

Christian Bitz: "Kvinder, der IKKE spiser, er usexede"

2. Spis ofte. Men ikke hele tiden! Spiser du 3 hovedmåltider og 2-3 sunde mellemmåltider, vil du have mindre tendens til at overspise og mindre lyst til søde snacks.

3. Spis flere fuldkornsprodukter og mere frugt/ grønt til alle måltider. Rugbrød, havregryn, brune ris m.m. mætter og holder blodsukkeret stabilt. Mos, blend, riv, kog eller pres frugt og grønt - jo flere grove grøntsager, desto bedre. Sørg for at få mindst 600 gram om dagen.

4. Spis mere protein. Magert kød, magre mejeriprodukter og bønner er fyldt med mættende proteiner, der tilmed øger forbrændingen. Skær ned på det traditionelle tilbehør som ris, pasta og hvidt brød, og spis i stedet proteinholdige fødevarer.

5. Spis mere fisk. Fisk er fabelagtigt for din sundhed, og både dem på dåse og de friske tæller! Du bør spise fisk mindst 3 gange om ugen. Fisk er i øvrigt også en fortrinlig kilde til protein.

6. Sundere snacks. Søde og fede snacks som slik, sodavand og kager kan ødelægge selv den strengeste diæt. Spis sundere snacks og helst med fuldkorn og frugt og grønt, f.eks. groft knækbrød med marmelade, ristet rugbrød med honning, eller hvad med en god gammeldags bananmad? Alle disse mætter og tilfredsstiller den søde trang.

Læs også: 331 grunde til at spise

7. Intet er forbudt. Fanatiske fravalg og asketiske regler duer ikke - meeeeen de oplagte kaloriebomber, herunder slik, kager og alkohol, skal begrænses. Jo bedre du er til at undvære det, desto mere og hurtigere vil du tabe dig. Og når det virkelig brænder på, så synd med stil, dvs. lidt, men godt. F.eks. et par gourmetlakridser (jeg anbefaler saltvarianten fra Johan Bülow) eller et halvt glas god vin til maden.

8. Bevæg dig. Vi er ikke designet til at sidde stille. Motion og træning er essentielt for en velfungerende, spændstig krop og for appetitreguleringen. Og så giver det energi. Husk, at alt tæller: trapper, havearbejde, sex og selvfølgelig en god gammeldags løbetur! Gå efter ca. 1 times bevægelse hver dag, og du må meget gerne blive forpustet.

9. Vær realistisk. Hvad kan lade sig gøre i din hverdag? Og måske endnu vigtigere: Hvad kan ikke? Overambitiøse mål nytter ikke.

Læs også