https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/bagprim.jpg
Træning og kost

Balder af stål … her er opskriften!

19. juni 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Det er som om, tyngdekraften tvinger bagpartiet ned, hvor man næsten ikke kan hive det op igen. Med mindre man træner popo'en. Få gode tricks til, hvordan du modarbejder tyngdeloven – her!

Den fylder mindre og mindre, som årene går. I hvert fald, hvis man ikke træner. For vi taber muskelmasse og skal træne tilsvarende meget for at holde formerne - også bagtil. Og at vi sidder på 'den' mange timer om dagen, gør mildest talt ikke tingenes tilstand bedre. Vi sidder den nemlig flad. Men det kan rettes op på, lover kk.no og deres ernæringsterapeut, Inge Thomas Ravlo, som også er personlig træner.

Hold vægten, træn bagpartiet!
Og hvis du synes, vi kvinder bliver hårdere ramt end mænd, har du helt ret. Vi lagrer mere fedt på balderne, og i takt med, muskelmassen forsvinder, lander bagpartiet mere og mere sydpå. Og den eneste måde at udbrede skaden på, er sjovt nok - træning af den gode slags. Og vi kan godt både holde vægten og træne bagpartiet tilbage på rette plads ved at vedligeholde muskulaturen, lover eksperten. Også selvom alderen ikke gør det nemmere at sætte ind.

Balder af stål - med intervaltræning og styrketræning!
Er du typen, der løber, kan du med fordel snuppe en lidt kortere rute, gerne intervaller, eller du kan med fordel udskifte en enkelt løbetur om ugen med hård styrketræning - uden pauser.
Og løber du ikke, er det jo bare med at komme i gang. For træning af bagdelen tre gange om ugen - og den rette mad samtidig, ja så kan du ved selvsyn konstatere, at dét virker, skriver kk.no.

Få ekspertens tips til øvelser her!

Læs også