Paddleboard
Træning og kost

3 slags sommermotion, som gør dig glad

26. juni 2018
af Annette Aggerbeck
Foto: Panthermedia
Sommermotion er måske ikke noget, du lige tænker på som det første i din ferie. Men faktisk findes der masser af udendørs aktiviteter, du kan kaste dig over, som ikke kræver det store af dig, og som til gengæld giver dig god kondition, muskelstyrke og masser af energi. Her får du inspiration til tre typer motion.

3 slag sommermotion, der får dig i godt humør

Gå dig glad

Du kan stort set gå overalt – nemmere bliver det ikke. Så tag gode vandresko på, og gå i dit nærmiljø, find den nærmeste park, skov eller strand. Er du vild med at gå, så prøv vandreferie. Al gang er godt for dit helbred – også hvis du er på ferie og går på museer eller shopper. En god gåtur gør dig ikke kun i bedre humør, men kan også hjælpe på stress. Japanske undersøgelser viser dog, at det har endnu større effekt på stress og humør at gå i naturen, især hvis du går i 15 minutter og bare nyder naturen i stilhed.

Tips til din gåtur

  • Find et grønt område, en park eller en skov i nærheden. Brug evt. et onlinekort for hurtigt at finde et grønt område tæt på dig. Selv små parker gør en forskel. Hvis du kun har et lille grønt område i dit nærmiljø, så sørg for at holde en pause der for at nyde naturen.
  • Gå i tøj, du kan bevæge dig frit i, og sørg for at gå i sko, der er gode at gå i. Brug f.eks. løbesko eller vandrestøvler, hvis du tager på en længere vandretur.
  • Lad dig ikke forstyrre af din mobil, men fokuser på skønhed og lyde i naturen. Gå med en rank holdning, der får dig til at trække vejret fuldt ud.
  • Gå i et tempo, der passer til dig.
  • Hold en pause undervejs, hvor du f.eks. sætter dig på en træstamme eller en bænk og bruger tid på at lægge nøje mærke til naturen omkring dig. Mærk, hvordan du påvirkes af indtrykkene.

Hvis du vil finde vandreture, kan du gå ind på www.dvl.dk, hvor du også kan finde stier og ruter.

LÆS OGSÅ: Sjov sommermotion

Sommermotion på cyklen

Cykling er motion, der er nem at få ind i hverdagen; især om sommeren, hvor vejret gør det lettere at cykle. Så lad bilen stå eller bussen køre uden dig – tag i stedet cyklen, når du skal handle, møde en veninde eller på job, hvis du ikke har langt til dit arbejde. Eller anskaf dig en anhængerkrog til din bil, og kør til nærmeste skov med din cykel. Prøv at køre uden for stierne på en mountainbike. Du kan også vælge at suse afsted langs landevejene på en racercykel. Rundt om i landet findes cykelklubber for kvinder på din egen alder, hvis du foretrækker at cykle med andre og nyde hyggeligt samvær. Måske bliver du så glad for at cykle, at du får lyst til en cykelferie.

6 gode råd før du cykler:

  • Anskaf dig en cykelhjelm. Få evt. vejledning, så du er sikker på, at den sidder rigtigt.
  • I starten kan du bruge en almindelig damecykel, hvis du har en i forvejen. Bliver du bidt af at cykle, kan du anskaffe dig en racercykel eller en mountainbike.
  • Medbring en drikkedunk, så du er sikker på at få væske nok, især på varme dage.
  • Brug solcreme for at beskytte dig imod skoldning.
  • Anvend solbriller, så du ikke blive blændet af solen eller får insekter i øjnene, når du tramper i pedalerne. På længere ture er det en god idé at medbringe ID-kort og mobiltelefon.
  • Fortæl din familie eller venner ved længere cykelture, hvor du cykler hen, og hvornår du forventer at være tilbage.

Læs mere på www.dgi.dk

Prøv Stand Up Paddle

De seneste år er danskerne blevet vilde med Stand Up Paddle, som også kaldes SUP. Her står du på et surfbræt og bruger en paddel til at padle dig fremad. Det er en sjov form for vandsport, der især styrker de små muskler og led omkring knæ og ankler samt giver god balance. Ifølge sejlsport.dk er SUP den hurtigst voksende vandsport på verdensplan. Alle kan dyrke SUP, og der er masser af gode muligheder i Danmark, fordi man kan dyrke det på fladt vand i havne, på åer og søer eller i bølgegang på havet. En af de store fordele er, at allerede første gang, du prøver det, er du godt i gang, for det kræver ikke særlige forudsætninger. Det kan være fint at vide, hvad man vil bruge SUP til, fordi der findes flere forskellige stilarter som f.eks. race, motion/fitness og yoga SUP.

Godt at vide om Stand Up Paddle

  • Man kan dyrke SUP i alle aldre.
  • Prøv SUP i en klub, så du finder ud af, hvilken stilart, der passer til dig. Det kan være lidt af en jungle for nye at finde rundt i SUP-udstyr, hvis du vil anskaffe dig udstyret selv. SUP Boards findes i to typer: De oppustelige SUPs og de klassisk hårde SUPs. Den oppustelige er let at transportere, men er lidt mindre stabil. Den klassiske hårde SUP er lavet af et epoxy- og skummateriale ligesom surfbræt ellers, og det gør dem stive og dermed stabile. Dog er de svære at transportere og kan få buler.
  • På sejlsport.dk (Dansk Sejlunion) kan du se, hvilke klubber der tilbyder SUP.
  • Du kan finde kurser på www.dsrf.dk (Dansk Surf & Rafting Forbund).
https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også