https://imgix.femina.dk/media/article/15-december.png
Træning og kost

15. december: Mandelmuffins

15. december 2014
af Tatjana Albinus
LCHF opskrift: Disse mandelmuffins er gode til morgenmaden. De er ikke meget søde, så det klæder dem med lidt pålæg, men de kan også spises til eftermiddagskaffen, som de er eller sødes lidt ekstra.

Mandelmuffins (10 stk.)

Ingredienser4 æg1 1/2 dl græsk yoghurt2 dl mandler malet til fint mel2 spsk. Fiberhusk*2 spsk. fedtreduceret mandelmel*8 spsk. sukrin gold*1 spsk. kanel1 tsk. kardemomme2 tsk. bagepulver Æggene blendes sammen med græsk yoghurt, hvorefter alle de tørre ingredienser blandes i.Dejen hviler i ti minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig. Derefter hældes den i muffinforme og bages 15 minutter ved 200 grader. Opbevares på køl et par dage eller fryses. Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk I morgen får du opskriften på fiskefrikadeller
https://imgix.femina.dk/low-carb-laekkerier-intro.png

Opskriften er fra bogen Low carb lækkerier, der indeholder 88 opskrifter på brød, kage, dessert og andre lækkerier uden mel og sukker. Lån bogen på biblioteket, eller køb den hos din (net)boghandler.

*Fiberhusk er et fiberprodukt, der giver saftighed og luftighed til glutenfrit bagværk. Det kan købes i Matas, Helsekosten eller større supermarkeder.

*Fedtreduceret mandelmel binder meget væske i dejen og kan derfor ikke erstattes af malede mandler med samme resultat. Det kan købes i Matas eller i helsekosten.

*Sukrin gold er en kaloriefri sukkererstatning. Den kan købes i Matas og i helsekosten.

https://imgix.femina.dk/lchf-banner.jpg

Læs også