Flad mave
Træning og kost

10 tips til at få en flad mave

14. september 2011
af Maria Holkenfeldt Behrendt
Foto: Panthermedia
Få 10 gode råd til, hvordan du både kan spise og motionere dig til en flad mave

Kæmper du forgæves med dejdellen, og er du overbevist om, at du aldrig får en flad mave? Så tro om. Alle kan få fladere mave, det er bare et spørgsmål om den rigtige kost og nok motion.

1 Spis blåbær
Når man vil have en flad mave, er det en god idé at spise alle former for blå bær, lige fra solbær til hyldebær - farven er et signal om det høje indhold af antioxidanter. Det er fint at få 200 gram om dagen som et mellemmåltid, siger diætist Charlotte Hartvig, men minder om, at det jo er kulhydrater, så mængden skal tages fra den daglige ration.

2 Spis æg
Æg kan være med til at give dig en flad mave. Det viser en undersøgelse fra International Journal of Obesity. De, der spiste to æg til morgenmad, tabte mere i taljen end dem, der ikke gjorde - selvom kalorieindtaget var det samme. - At begynde morgenen med proteiner kan virke rigtig godt for mange. Det giver en længere mæthedsfornemmelse, og det gør, at du ikke kommer til at snacke, siger Charlotte Hartvig.

LÆS OGSÅ: Redaktionens bedste slanketips

3 Pilates power
En stor del af pilates-øvelser går ud på at spænde maven på den rigtige måde - det øger både muskulaturen og gør noget ved hele din holdning, siger træningsekspert Birgitte Nymann.

4 Cykling på gulvet
Cykelmavebøjninger belaster dine mavemuskler mere end dobbelt så meget som almindelige mavebøjninger. - Lav så mange, du kan hver anden dag, og du vil hurtigt kunne se resultaterne, lover Birgitte Nymann.

5 Intervaltræning
- En effektiv måde at forbrænde fedt på - også mavefedt - er ved at lave intervalbaseret konditionstræning med pulsen i vejret tre gange ugentlig i maksimalt 40 minutter inklusive pauser, siger Birgitte Nymann. En undersøgelse viser, at de, der gjorde det, forbrændte mere mavefedt end dem, som brugte dobbelt så lang tid på at lave træning med lavere puls.

6 Undgå hvide kulhydrater
Vil du have flad mave, skal du også tone ned for kulhydraterne. - Så spis fuldkornspasta, rugbrød og brune ris, siger diætist Charlotte Hartvig.

7 Spis monoumættet fedt
- Mono-umættet fedt er fedt med en dobbeltbinding på fedtsyren. Det findes bl.a. i avocado og oliven og laver ikke åreforkalkning. Omvendt skal du vide, at fedt fra vindruekerneolie, pinjekerner og valnødder er polyumættet og dermed noget, du skal holde dig fra, råder Charlotte Hartvig.

LÆS OGSÅ: Få flad mave under din gåtur

8 Mums i mandler
- De har en næsten magisk virkning på mavefedt trods deres høje kalorieindhold, fortæller Charlotte Hartvig.

9 Brug bolden
Mave- og rygøvelser udført med en træningsbold som redskab giver lynhurtigt et mindre taljemål. Når maven trænes korrekt, spændes musklerne - og specielt den inderste mavemuskel, så de holder bugindholdet inde, og taljen dermed bliver mindre ifølge Birgitte Nymann.

10 Løft jern
- Styrketræning er også en slags intervaltræning, og derfor virker styrketræningen på mavefedtet på samme måde som intervalbaseret konditionstræning, siger Birgitte Nymann.

FLERE TIPS TIL FLAD MAVE:

Flad mave- Sådan gør du!

Flad mave: Stå op og træn maven flad

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også