https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/sundhed/2015/juli/sygferie612.jpg
Sundhed

Så mange får syge børn på ferien

21. juli 2015
af Redaktionen
Foto: Pantherstock
Dårlig mave, ørebetændelse, forkølelse og solforbrændinger. Det er blot nogle af de ting, som mange børn må igennem, når familien tager på ferie. Se her, hvor mange der får syge børn på ferien - og få tips til, hvordan det kan undgås!

Mest læste artikler på MAMA.dk

13 tidlige tegn på graviditet

Få baby til at sove på 15 minutter

Sådan kommer baby op at stå

Op mod hver fjerde forælder har oplevet ødelagte feriedage, lægebesøg eller afbrudte ferier, fordi deres børn blev syge eller kom ud for uheld.

Det viser ny undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring blandt 1864 repræsentativt udvalgte danskere.

- Børns sygdom kommer aldrig på gode tidspunkter. Men det er ikke bedre, hvis man netop har sat sig i strandstolen på en velfortjent ferie. Måske endda i et land, hvor man ikke kender sundhedsvæsenet så godt, eller på grund af sprogvanskeligheder har svært ved at tale med lægen. Og i værste tilfælde må man tage tidligt hjem eller forlænge opholdet, hvis sygdommen er alvorlig, siger Uffe Svennson, direktør i Gouda Rejseforsikring.

Ingen hjemtransport med det blå kort

Dårlig mave, forkølelse og solforbrændinger er blot nogle af de ting, som mange børn må igennem, når familien tager på ferie.

Og mens mange almindelige børnesygdomme kan behandles simpelt uden lange hospitalsophold eller lignende, kan nogle sygdomme, som f.eks. mellemørebetændelse, have den konsekvens, at børnene typisk ikke får lov at flyve hjem.

Det scenarie kan få alvorlige økonomiske konsekvenser for børnefamilier, hvis ikke de har tegnet en rejseforsikring.

- Hvis barnet ikke må flyve på grund af sygdom, kan det i tilfælde, hvor man skal flyve, være umuligt at arrangere hjemtransport af familien, og opholdet må forlænges. En rejseforsikring vil i det tilfælde dække udgifterne til ophold og senere hjemtransport. Først når lægen på destinationen, og den medicinske afdeling hos forsikringsselskabet, vurderer, at hjemtransport er forsvarlig, kan familien komme tilbage til Danmark. Denne hjælp får man altså ikke, hvis man blot rejser med det blå kort, siger Uffe Svennson.

Sådan undgår du sygdom på rejsen

Gouda lister følgende gode råd til at minimere risikoen for sygdom under rejsen:

• Vask hænder - den mest effektive måde at undgå 'feriemave' og forkølelse, er ved at vaske hænder grundigt og hyppigt. Med nye oplevelser kommer også nye bakterier og vira, som man ikke er vant til fra Danmark.

• Tør ørerne grundigt - betændelse i øregangen kan undgås, hvis man får tørret ørerne grundigt, når man kommer op af poolen.

• Spis tilberedt mad - dårlig mave er den hyppigste årsag til sygdom på ferien. Spis primært gennemkogt- og stegt mad.

Her kan du få tips til at beskytte dit barn i solen - og en gratis UV-app! >>


Læs også:
10 gode råd til rejser med børn
Så mange synes, det er ok at holde ferie uden sine børn
Advarsel: Børn kan drukne 24 timer EFTER de har badet

Her kan du finde superseje swimmingpools til ungerne >>


Her kan du finde familieferien:


DTF Travel

DTF Travel har samlet en oversigt over en lang række nøje udvalgte ferier, som er perfekte, hvis du skal rejse med børn. Hoteller og lejligheder ligger i nærheden af sommerlande, badelande, forlystelsesparker, attraktioner, museer, dyreparker og lignende.

FDM Travel

FDM Travel har et kæmpe udvalg af familierejser til især Sydeuropa, og du kan vælge blandt mange forskellige rejsetyper - fra camping til 'all inclusive'-hoteller og fra flyrejser til kør-selv-ferier. Alt sammen med det børnevenlige i fokus.

Sunweb

Sunweb har også et bredt udvalg af familieferier til Sydeuropa, men her er kun flyrejser og hoteller i fokus. Den smarte søgefunktion gør det nemt at sortere i udbuddet. Vælg bl.a., hvor langt der skal være til stranden, og om der skal være børneunderholdning.


Risskov Bilferie

Hos Risskov Bilferie finder du billige rejser til børnevenlige hoteller i ind- og udland - uanset om det er wellness i Tyskland, hygge i Danmark eller storbyferie i Europa. Der er oversigter over bl.a. swimmingpools og forlystelser, ligesom der er gode børnerabatter at hente.

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også