Krop & velvære
17. august 2012

Her er den søde kartofels fordele

I forhold til den almindelige kartoffel har den søde kartoffel et højere fiberindhold.
Af: Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk
Søde kartofler

foto: Panthermedia

Den ligner lidt en kartoffel, og den har også navn efter en. Den søde kartoffel, som også hedder batat, har faktisk ikke meget med en kartoffel at gøre, selvom den ofte bliver brugt som kartoffelerstatning på de danske middagsborde.

- Den minder mere om en rodfrugt, f.eks. pastinak. Den har et lidt forkert navn, siger Lisa Bolting, der er chefdiætist ved Slankedoktor.dk, til Alive.dk.

Den søde kartoffel indeholder dog samme mængde stivelse som en kartoffel, og den indeholder faktisk også markant mere sukker - heraf den søde smag og navnet.

Indeholder mere fiber

Til gengæld indeholder den søde kartoffel mere fiber end en almindelig kartoffel.

- Den indeholder tre g fiber pr. 100 g. Det er ikke voldsomt meget, men det er mere fiber, end en kartoffel indeholder. Flere fibre betyder jo, at den mætter mere, forklarer Lisa Bolting om den rødlige spise.

Den søde kartoffel indeholder også godt med beta-caroten, der er en antioxidant, som bl.a. beskytter mod frie radikaler - ustabile molekyler, der kan ødelægge diverse processer i kroppen.
Gratis sunde tips på facebook?

Læs også