Aftensmad

Lammefilet med rodfrugtpuré og agurkerelish

af Marie Melchior 26. marts 2015
Foto: Line Falck
I en enkelt lammefilet er der nok mad til to. Alternativt kan du bruge en oksefilet.

Lammefilet med rodfrugtpuré og agurkerelish til 2 personer

DET SKAL DU BRUGE 1 lammefilet, ca. 300 g   SENNEPSMARINADE 2 spsk. grov sennep 1 spsk. balsamicoeddike 1 fed hvidløg 2 spsk. friskhakket mynte 2 spsk. olivenolie   RODFRUGTPURÉ 300 g knoldselleri 300 g pastinakker 1 dl mascarpone salt og friskkværnet  peber   AGURKERELISH 1 agurk 50 g pinjekerner 1 usprøjtet citron 2 kviste mynte 25 g gule rosiner 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du lammefilet med rodfrugtpuré og agurkerelish 

  1. Sennepsmarinade: Rør sennep sammen med balsamico. Rør presset hvidløg, hakket mynte og olie i sennepsblandingen, og smør det på lammefileten. Steg lammefileten i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Lad den hvile.   2. Rodfrugtpuré: Skræl selleri og pastinakker. Skær dem i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra. Mos dem i gryden med en stavblender. Rør mascarpone i mosen. Smag til med salt og peber.   3. Agurkerelish: Skyl agurken. Flæk den, og fjern kernerne. Skær agurken i små tern. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Riv citronskallen fint. Hak mynten. Bland alle ingredienserne sammen. Anret agurkerelishen oven på rodfrugtpuréen, og servér med tynde skiver af lammefilet.

Opskriften er en del af en komplet romantisk gæstemiddag bestående dybstegte asparges, lammefilet og syllabub som er en klassisk engelsk dessert. Få opskrifterne på forret og dessert her

Forret: Dybstegte asparges med vagtelæg, kammuslinger og avocadocreme - Få opskriften her

Dessert: Syllabub med friske hindbær - Få opskriften her