forbrænding
Krop & velvære

Boost din forbrænding og tab op til 5 kilo på 2 uger

28. maj 2013
af Eva Blom
foto: Panthermedia
Kiloene rasler af med denne nye superdiæt. En enkel, hurtig og garanteret sikker slankekur, hvor du spiser mad, der forbrænder fedtet ekstra hurtigt, så du kommer godt fra start med at tabe dig. Se med her, og se hvordan du booster din forbrænding

SÅDAN BOOSTER DU DIN FORBRÆNDING

LÆS OGSÅ: Morgentræning øger din forbrænding

Optimér dine chancer for et holdbart vægttab med en flyvende start. Sådan lyder budskabet i ernæringsekspert Fiona Kirks to ugers fedtforbrændingsmetode, som hun skriver om i bogen 2 Weeks in the Fast Lane Diet.

Metoden bygger på den kendsgerning, at 85 procent af alle, der taber sig, tager på igen i løbet af 5 år. Fiona Kirk har studeret de 15 procent, som det er lykkes at holde vægten på længere sigt, og fælles for mere end halvdelen var, at de havde haft en flyvende start med en hurtig omlægning af kostvaner.

Fiona Kirk konkluderer derfor, at et hurtigt og positivt resultat i begyndelsen af slankekuren er afgørende for, hvordan man på længere sigt lykkes med ønsket om at ville tabe sig. Selve det hurtige vægttab booster nemlig tilsyneladende selvtilliden og motivationen hos den, der er på slankekur.

LÆS MERE: 5 smutveje til en slankere krop

PRØV OGSÅ: Stenalderkosten med Thomas Rode

Kalorier er ikke bare kalorier

Eftersom hurtige metoder ofte anses som både useriøse og usunde, har Fiona Kirk udviklet en særlig diæt. Diæten får kroppen til at forbrænde maksimalt af lageret af fedt samtidig med, at man optager maksimalt næring.

Metoden bygger på ny viden om, hvordan forskellige fødevarer fungerer i kroppen, f.eks. at en kalorie ikke bare er en kalorie.

Visse kalorier er lette at fordøje og strømmer hurtigt ud i blodbanen, højner blodsukkeret og lagres som fedt. Mens andre kalorier forbrændes langsomt og udsender lidt energi, uden at noget fedt lagres. Visse kalorier kræver desuden så meget energi, mens de omdannes til netop energi, at de faktisk skaber et underskud på energikontoen - de tager mere energi end de giver.

Tag for eksempel en portion rosenkål. Den giver 50 kalorier, men for at smelte og forbrænde den kræves 75 kalorier. Underskuddet på 25 kalorier tages fra kroppens fedtreserver. Det er den slags fedtforbrændende mad, som vi skal spise mere af, hvis vi vil tabe os og holde vægten.

Kender du Dukan Kuren?

Hvis du søger et meget hurtigt vægttab og er klar til at dedikere dig til det, vil du formentlig få gode resultater med Dukan Kuren som slankekur.

Slankekuren hvor du med garanti bliver mæt

Grundlaget i tougers-diæten er altså at vælge mad, som ikke bare giver energi (kalorier), men også kræver energi.

Den slags mad er ofte proteinrig, såsom fisk, kød, fjerkræ. Den indeholder også langsomme kulhydrater som i grøntsager, nødder og rodfrugter, bønner og bælgplanter.

Ved at spise meget af den slags mad bliver man garanteret mæt, får en masse næring og forbruger en masse kalorier - bare ved at spise.

LÆS MERE: Så let sparer du 100 kalorier

Disse fødevarer skruer op for forbrændingen

Under tougers-diæten skal man til hvert måltid sørge for at få fødevarer, der øger stofskiftet og som skruer op for kroppens forbrænding.

Koffein, kalcium, visse grøntsager, urter og krydderier har denne effekt.

Og fedt - omega-3, som findes i fed fisk som laks og makrel er en livsnødvendig fedtsyre. Mange slanker sig ved at skære ned på fedtet. Men det kan resultere i, at stofskiftet sænkes. Omega-3 gør det modsatte - det øger stofskiftet og skruer op for kroppens forbrænding. Derved forbrænder du altså fedt.

LÆS OGSÅ: 5 kendte slankekure - virker de?

Madplan der øger forbrændingen:

FAKTA:

Mad der gør dig slank

Her er maden og stofferne, der sætter fedtforbrændingen op. Sørg for at de udgør en så stor del som muligt af hvert måltid og mellemmåltid

Fedt

Omega-3 findes i fisk, hørfrø, raspolie og valnødder. Anvend gerne kokosolie, der også skruer op for forbrændingen. Samt avocado og ærter, der er rige på sunde fedtstoffer.

Astaxantin

Det rosa pigment i laks og skaldyr er en kraftfuld antioxidant, der øger fedtforbrændingen og dæmper betændelsesprocesser i kroppen, der kan føre til overvægt.

Koffein

Kan du lide kaffe, er det godt for stofskiftet. Grøn te indeholder også koffein og er et bedre alternativ på grund af indholdet af supersunde plantestoffer

Protein

Kød, fjerkræ, fisk, æg, tofu og svampeproduktet quorn: mætter godt og kræver meget energi, der skal smeltes og omsættes i kroppen.

Krydderier

Chili, kanel, peberrod, ingefær, hvidløg og sennep.

Fibre

Fibre fylder maven, så du spiser mindre og holder dig mæt længere. Fiberrige produkter kræver ofte mere energi for at smeltes og optages i kroppen. Fuldkornsprodukter, kål, selleri, linser, brune ris, løg og hvidløg er alle fiberrige.

Kalcium

Binder fedt i tarmen, så det forsvinder ud med afføringen i stedet for at lagres i fedtcellerne. Vælg magre mejeriprodukter som yoghurt, hytteost, feta eller grønt såsom broccoli og spinat.

Her finder du gode priser på mandelmel, Husk, nødder og frø og mange flere sunde madvarer >>

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også