Moden kvinde behandling
Krop & velvære

Alternativ behandling: Rens din indre harddisk med Access Bars

28. marts 2019
af Karin Ditlevsen
foto: Panthermedia - modelfoto
På nogle tidspunkter hænger det hele bare ikke sammen. Stress, sygdom, uro og bekymringer kan give ridser i hverdagen. Hvis du trænger til at få mere overskud og ryddet op i dit indre, så kunne Access Bars måske være noget for dig. Vi tog med Anne Byskov til en Access Bars-behandling.

Er Access Bars noget for dig?

Anne Izabel Byskov, 41, oplever som de fleste kvinder perioder med mere end almindelig stress, hvor der bliver tæret seriøst på ressourcerne. I en travl hverdag som mor til to tvillingedrenge, fuld fart på i et fuldtidsjob, og mange forpligtelser, føler Anne, at hun lever på en evig følelse af at skulle være ”parat”.

- Jeg har et dejligt - men meget travlt - liv; dagene er tæt pakket, og der er ikke plads til mange ”fejltrin”, før tidsplanen ramler, forklarer Anne Byskov.

Den her uge har været ekstra travl, og weekenden er startet lidt kaotisk, så Anne er med egne ord bare ”såå træt”. Det kommer hende nu til gode, at hun er en meget åben person, som gerne vil afprøve nye ting. For Anne Byskov har sagt ja tak til at afprøve en Access Bars-behandling, som skal kunne give hende ny energi og indre ro.

- Jeg er ret spændt på, hvad det her er. Hvad jeg får ud af det. Men jeg er frisk på det. Og bare det at kunne ligge på en briks og slappe af i en hel time er ren luksus, siger Anne Byskov med et smil.

Da vi træder ind i klinik Touch of Feelings kommer indehaveren, terapeut Helle Philip, os i møde. Hun har en blid og rolig udstråling, og der er ingen velkomst med store armbevægelser. Et blødt håndtryk og et lille smil, og så begynder Helle Philip at fortælle om Access Bars-behandlingen.

Størknet energi

- Under min behandling vil jeg berøre de 32 bars-punkter, eller energibaner, som du har på dit hoved. Jeg rører dig kun ganske let, jeg presser ikke på nogen måde til. Det gør jeg for at få energien hos dig til at løbe frit, siger Helle Philip.

Helle Philip forklarer, at de 32 punkter relaterer sig til forskellige områder af vores liv – bl.a. kroppen, seksualitet, penge, kontrol, relationer, glæde, sorg, håb og drømme. Når punkterne bliver berørt, bliver energibaner aktiveret, så de blokeringer og fastlåste tankemønstre, man har sat op for sig selv, bevidst eller ubevidst, bliver opløst.

- Alle vores tanker og holdninger er gemt i punkterne, og vi bliver hen ad vejen overfyldt, og det sætter sig som størknet energi. Meget af det, vi går og gemmer på, forhindrer os i at være os selv, så vi ikke får udnyttet vores fulde potentiale, forklarer Helle Philip.

- Når jeg giver en Access Bars-behandling, bliver det muligt for klienten at frigive holdninger, blokeringer og overbevisninger, som ikke længere bidrager til hendes liv. Og mine klienter fortæller mig, at de føler det som om, at de får et energiløft - de føler sig lettede og glade, siger Helle Philip.

LÆS OGSÅ: 3 x alternativ behandling

Vi arver andres følelser

Anne Byskov lægger sig fuldt påklædt på en briks i et lille rum, som kun er svagt oplyst af en gylden krystallampe. Helle lægger en blød plaid om hende, og Anne får at vide, at hun er velkommen til at spørge undervejs. Det er ”tilladt” at tale under behandlingen. Men det bliver ikke til meget snak.

Helle indleder med at berøre Anne blidt på panden. Alt foregår roligt, langsomt og stille i den næste times tid. Godthåbsvejs trafikstøj anes kun ganske svagt i den behagelige stilhed. Der høres kun Annes rolige åndedræt og Helles lavmælte forklaringer undervejs.

Helle Philip annoncerer, når hun kommer til nye punkter på Annes hoved, hvad de står for, og hun spørger jævnligt Anne, hvordan hun har det, og om hun kan mærke noget, når Helle rører hende på et nyt sted.

- Vi er alle som svampe. Vi opsuger følelser fra andre, på lang afstand. Men man skal spørge sig selv, om denne energi, denne følelse, - stammer den fra mig selv, tilhører den mig – eller stammer den fra en anden? Hvis den stammer fra en anden, skal man sende den videre, sende den fornemmelse retur til ”værten”, forklarer Helle Philip.

Du må overgive dig

Helle Philip går videre. Hun gennemgår punktet som blandt andet omhandler enighed og uenighed.

- Her kan jeg ofte mærke, at der er stor aktivitet, fortæller Helle. Hun går nu videre til punktet for glæde, sorg, krop og seksualitet.

Anne Byskov fortæller, at nu føles hele hendes krop meget tung, og hendes mave giver en svag, boblende lyd fra sig.

- Det sker tit, når man slapper helt af i sit indre system. Så begynder maven at boble lidt. Man slapper dybere af, ved en Access Bars-behandling, end man normalt gør, hvis man f.eks. slapper af til afslappende musik, så jeg spiller aldrig musik under en behandling, siger Helle Philip.

- Jeg føler det lidt, som jeg er gået i dvale, og det er meget behageligt. Jeg havde lidt ondt i ryggen, da jeg kom, men det mærker jeg intet til lige nu, fortæller Anne Byskov.

Helle fortsætter sin vej igennem alle de 32 punkter, imens Anne slapper mere og mere af. Når Helle spørger ind til, hvad Anne føler, kan Anne ofte fornemme en positiv effekt ved berøringen af punktet.

LÆS OGSÅ: Hvad er kranio sakral-terapi?

Slap af med vreden

Efter behandlingen er Anne tørstig, og Helle giver hende noget vand.

– Det er helt naturligt, for der sker en elektrisk afladning af hjernen under behandlingen, så det er godt at få noget vand, sukker og salt efter en behandling, forklarer Helle Philip.

Anne Byskov føler, at behandlingen, ud over at have været meget afslappende, også har givet hende noget mere.

- Jeg kan mærke, at jeg har sluppet noget vrede. Behandlingen gav mig en form for ro. Det var en intens oplevelse…. Der var nogle perioder, hvor jeg følte mig helt lammet i kroppen, men ikke på en ubehagelig måde. Det var fedt, siger Anne.

Anne Byskov vil ikke afvise, at hun kunne finde på at prøve det igen.

Men lige nu og her vil hun bare gerne tage den ro, hun fandt, med sig hjem.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200.jpg

Læs også