Joan MacDonald
Krop & velvære

74-årige Joan løfter tunge vægte: "Du vil blive forbløffet over, hvad en bedstemor kan gøre"

22. juni 2021
af Sofie Guldager
Foto: Screenshot fra Instagram
Joan MacDonald viser sine muskuløse biceps og markerede mave frem på Instagram for at bevise, at ældre mennesker også kan have en stærk krop.

Joan MacDonalds Instagram-profil Trainwithjoan er fyldt med billeder af hende, der smiler i farverige træningssæt på en solrig strand, imens hun løfter tunge vægte.

Canadiske Joan MacDonald på 74 år har en mission med at dele ud af sin træning på Instagram.

Hun vil udfordre ideen om ældre kvinder, og hvad de er i stand til.

– Der er mange ældre kvinder derude, der er ældre, end jeg er, som er virkelig stærke, fantastiske mennesker. Ældre kvinder har en stemme, og vi er nødt til at lytte. Folk tænker: ”Åh bedstemor, hvad ved hun?” Men du vil blive forbløffet over, hvad en bedstemor kan gøre, siger hun til Glamour.

Joan MacDonald har over en million følgere på Instagram, hvor hun dagligt deler ud af træningstips og viser, at kvinder kan gøre og se ud ligesom de har lyst.

– Jeg plejede at tænke: “Åh, de her kvinder er så smukke, fordi de er tynde”. Men alle har en forskellig krop, og så længe du er glad for den krop, du har, så behøver du ikke bekymre dig om andet,” siger Joan MacDonald til Glamour.

Efter et besøg hos lægen, hvor hendes blodtryk var for højt, besluttede Joan MacDonald at ændre sin livsstil, og hun begyndte at træne sammen med sin datter, som er personlig træner.

Det tog ikke lang tid før hendes blodtryk var normalt igen, og efterfølgende fortsatte Joan MacDonald med at træne.

Hendes datter fik ideen til, at Joan MacDonald skulle oprette en Instragram-profil for at inspirere andre kvinder til at gøre det samme.

En stor inspiration

Tre år senere har hun 1,3 millioner følgere og et stort fællesskab på profilen.

– Det er bemærkelsesværdigt, at jeg kan påvirke mennesker, siger Joan MacDonald til CBC.

Hun har fået et meget bedre forhold til sin krop, efter hun begyndte at træne for tre år siden, siger hun til Glamour.

– Jeg er aldrig blevet set på som smuk, men nu får jeg det at vide hele tiden. Jeg føler mig mere selvsikker og har det godt med mig selv – derfor ser jeg bedre ud nu.

Joan MacDonald inspirerer mange mennesker, og hun får ofte beskeder i sin indbakke fra kvinder, der ikke ved, hvordan de skal komme i gang med træningen, siger hun til Insider.

– Mange kvinder i alle aldre har rakt ud til mig på sociale medier og delt deres historier. Grædende yngre kvinder, som ikke ved, hvordan de skal starte, og hvor livet føles overvældende, og ældre kvinder, som fortæller mig, at jeg har inspireret dem til selv at gå i gang.

Joan MacDonald siger til Insider, at hun er overbevist om, at det er muligt for alle at ændre deres livsstil og begynde at træne, hvis de har lyst.

– Man må have troen på at ALT er muligt. Hvis jeg kan klare det, så kan du også klare det.

Læs også