https://imgix.femina.dk/2021-06-08/bikinibabes5__0.jpg
Slip kroppen fri

"Jeg tager glimmer, sexet tøj og også badetøj på, når jeg vil"

8. juni 2021
af Camilla Cecilie Skovgaards Jørgensen
Foto: Marie Hald
"Størrelsen på min krop må ikke bestemme, hvad jeg gør og ikke gør." siger Camilla Cecilie Skovgaards Jørgensen på 32 år, der deler ud af sin hverdag på Instagram-profilen @mor_plus.

Jeg bliver altid lidt ærgerlig og tænker “nu igen”, når jeg ser overskrifter om bikinikroppen. Jeg er single og medlem af grupper, hvor der er pokkers mange, der deler, at nu skal de gøre sig sommerklar. Hold nu op, du kan da bare gå ud, som du er!

Siden de var babyer, har jeg taget mine drenge på ni og fem år med i svømmehallen.

Da jeg blev mor, var det også en form for “jeg skal fandeme ikke gå glip af nogen oplevelser, fordi jeg er tyk”. Jeg var i mødregruppe med tynde kvinder, der var sådan “uh nej, efter fødslen er jeg ikke klar til bikini”.

Men jeg nægter at begrænse mine udfoldelsesmuligheder.

Størrelsen på min krop må ikke bestemme, hvad jeg gør og ikke gør. Jeg tager glimmer, sexet tøj og også badetøj på, når jeg vil.

Vi slipper kroppen fri

Hvad skal din krop til sommer? Skal den gemmes væk eller vises frem, eller skal den bare være?

Tiden er heldigvis løbet fra forestillingen om, at en krop skal se ud på en bestemt måde for at være klar til bikinien. For sandheden er selvfølgelig, at bikini + krop = bikinikrop.

Vi har snakket med ni kvinder, om forholdet til deres krop – på godt og ondt.

Jeg var tynd, indtil jeg gik i 9. klasse, og jeg blev kærester med mine børns far i 8. klasse.

I mine teenageår var jeg forskånet for at blive konfronteret med at være tyk, og det påvirkede mig ikke så meget.

Jeg havde jo min kæreste, og for ham var min stigende vægt aldrig et issue.

Mine forældre tog mig med til Vægtvogterne, da jeg gik i gymnasiet. Mine forældre var altid på kur, og min far, der også var min fodboldtræner, nævnte ofte, at hvis jeg lige tabte mig, kunne jeg løbe hurtigere på banen.

De blev flove over mig og havde selv yoyo-vægt. Kure og vægt var altid i fokus på grund af mine forældre.

I dag har jeg fået et neutralt forhold til min krop.

Hvis du kom med en magisk pille, som ville gøre mig tynd, ville jeg sikkert sige ja tak, mest fordi det ville give fred fra omverdenen.

Min krop skal ikke diktere, hvad jeg kan, jeg kan godt være på Tik Tok og lægge billeder af mig selv i bikini på Instagram – det er altså ikke forbeholdt tynde mennesker.

https://imgix.femina.dk/2021-06-08/bikinibabes13_0.jpg

Jeg hører ikke så meget dårligt ude i virkeligheden, men på Instagram får jeg beskeder om, at jeg promoverer fedme, og om jeg ikke ved, det er usundt.

At folk siger noget om min krop, påvirker mig ikke så meget. Hellere mig end en ung, tyk pige. Jeg er voksen og kan klare det.

Hvis jeg er i byen med anden tyk veninde og er ude at danse, kommer der ofte tynde kvinder hen og siger “fedt at se jer med den energi”.

Sådan vil de da aldrig sige til anden tynd pige!

De mener det som et kompliment og mener, det er modigt. Jeg har prøvet at stikke lidt til dem, for i virkeligheden siger de jo, at det er flot, at jeg ikke skammer mig. Men sagen er, at jeg er i byen som alle andre – fordi det er sjovt at være der.

Læs også