https://imgix.femina.dk/media/article/3-ugersprogram1tena2.jpg
Annonce
Krop & velvære

5 hverdagssituationer, der er perfekte til knibeøvelser

8. januar 2019
af ANNONCE
Et par minutters knibeøvelser om dagen er nok, hvis du gerne vil styrke dit underliv, men der er mange af os, der ikke lige husker at få det gjort. Vi giver dig fem forslag til situationer i løbet af din dag, hvor du kan overveje at knibe lidt.

Du ved det helt sikkert godt, og du har hørt det mange gange før: Knibeøvelser er vigtige! Alligevel er det de færreste af os, der husker at få dem lavet jævnligt.

Knibeøvelser er elementære for en stærk bækkenbund, og de er ekstra vigtige, hvis du døjer med inkontinens, har problemer med at holde på prutter eller hvis du har født. Ud over at være effektive, er det smarte ved øvelserne, at du kan lave dem stort set alle steder, mens du er i gang med andre ting. Selv om det er tilfældet, kan de daglige 'knib' godt glippe. Her får du fem ideer til situationer i løbet af din dag, du kan klemme knibeøvelserne ind og gøre dem til en god vane.

1. Når du venter på grønt lys

Der er mange ting, du ikke må, når du kører i bil, men at lave knibeøvelser er ikke på den liste. For at være sikker på knibene ikke stjæler opmærksomheden fra trafikken, kan du gøre det til en god vane at træne bækkenbunden, når du holder for rødt lys.

2. Når du børster tænder

Du skal gerne børste tænder et par gange om dagen, og helst 2 minutter ad gangen. Hvis du bliver god til at lave knibeøvelser, mens du renser bisserne, kan du altså få presset 4-6 minutters effektiv bækkenbundstræning ind dagligt.

3. Når du bliver opdateret på verdenssituationen

Sidder du altid klar ved TV AVISEN, når den går i luften klokken 18.30 eller 21? Så kan du lige så godt slå to fluer med ét smæk og lave lidt knibeøvelser de første fem minutter af udsendelsen. Alternativt kan du vente, til de skifter over til Sporten – så er I sammen om det!

4. Når du skal sove

Mange af os ligger med uro og tankemylder om aftenen før sengetid, men lidt knibeøvelser kan faktisk være en udmærket distraktion fra uvelkomne indfald. Knib i fem minutter før drømmeland.

5. Når du tjekker de sociale medier (igen)

Hvis du også er en af dem, der bruger en del (unødvendig) tid på Instagram, Facebook og Pinterest, kan du passende overveje, om du ikke skal forene underholdningen med lidt knibeøvelser.

Tre gode knib

Er du i tvivl om, hvordan du kniber bedst og mest effektivt? Så se med i de tre videoer, hvor TENAs ambassadør, Line Baun Danielsen, viser tre forskellige knibeøvelser, som træner både styrke, udholdenhed og hurtighed. Øvelserne er fundamentet for et 3-ugers knibeprogram, som giver et mærkbart stærkere underliv på kun tre uger.

Det kan du læse meget mere om her: Stærk bækkenbund: Knib 5 minutter om dagen – og mærk resultater på 3 uger

1. Styrkeknibeøvelsen

2. Udholdenhedsknibeøvelsen

3. Hurtighedsknibeøvelsen

Knib for livet

knibforlivet.dk kan du finde meget mere hjælp, information og inspiration til træning af bækkenbunden. Få blandt andet tips til hvordan du gør knibeøvelser til en god vane i hverdagen, og hvordan du bedst evaluerer resultatet efter tre uger.

Læs også