https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/12/49/3-myter-om-vaegt/3-myter-om-vaegt-prim.jpg
Krop & velvære

3 myter om vægttab

3. december 2013
af Vivi Alström
oversættelse: Marianne Arnvig, Foto: Panthermedia
Mange af de ”gode fifs” til vægttab, der findes, er egentlig bare myter. Men er der hold i de myter? Bliv klogere her

Vil du også gerne tabe et par kilo, men er blevet forvirret over, hvad der egentlig virker og ikke virker? Du har nok læst en masse om, hvad du skal gøre for bedst, hurtigst, nemmest og sikrest at tabe dig. Men meget af det, du har læst har sikkert kun gjort dig endnu mere forvirret.

Vil du også gerne tabe dig? Under artiklen får du 6 tips til at booste forbrændingen

Faktisk er mange af de "råd", der findes til vægttab, egentlig bare myter, som ingen rigtig ved, om virker. Nogle af de myter er gode nok, mens andre myter desværre bare er - ja, myter.

5 kendte slankekure – virker de overhovedet?

Nu har forskere undersøgt nogle af de mest almindelige myter om, hvordan man for alvor taber sig, og afkræftet dem. Her er tre af myterne.

3 Myter om vægttab

Myte1: Små forandringer giver stor effekt på sigt
Desværre holder det ikke helt at få og små forandringer i livsstilen har nogen stor effekt på vægtkurven i det lange løb. Hvordan vi påvirkes af små forandringer, er meget individuelt, og de fleste af os går betydeligt mindre ned i vægt, end vi tror, af f.eks. en gåtur på 20 minutter eller ved at droppe en caffe latte om dagen.

Har du også problemet med at tabe sig? Her er 4 grunde til at slankekuren ikke virker

Myte 2: Realistiske mål giver bedre resultater
Det passer heller ikke helt. Tværtimod tyder meget på, at de, der sætter sig høje mål, taber flere kilo. Det kan altså godt betale sig at være ambitiøs og sigte højt, hvis man vil tabe sig.

Myte 3: Sex af brænder masser af kalorier
Nogle gange hævdes det, at man forbrænder helt op mod 300 kalorier under et samleje. Men sandheden er, at et samleje ikke forbrænder mere energi end en tur i roligt tempo. Med tanke på, at et gennemsnitssamleje kun varer seks minutter, betyder det, at man gennemsnitligt forbrænder 21 kalorier…

Læs også