bikram yoga
femina
Kost & motion

Video:FEMINA tester Bikram yoga

Tag 26 yogastillinger, put dem i 40 graders varme og lad dem stege 90 minutter – det er Bikram yoga 's opskrift på en gennemtrænet og sund krop.

Feminas journalist Nina Bendixen tager ud i det varme studie for at teste bikram yoga - læs hendes oplever her.

Min krop har efterladt en silhuet af sved på håndklædet. Selv mine skinneben sveder. Bikram yoga giver ikke bare sved på panden, men på hele kroppen, og jeg kan vride mit tøj efter halvanden time i det tropiske lokale.

40 grader er det varmet op til, og efter en kold cykeltur i modvind tiltaler dette tropiske bikram yoga klima mig meget.
Jeg bliver hurtigt overvældet af den dybe bikram yoga -vejrtrækning, og flere gange må jeg have hovedet mellem benene for at få ilt til hjernen. Pulsen er mærkelig høj, når man tænker på, at det eneste, jeg bedriver de første fem minutter, er at trække vejret med hænderne under hagen.
Jeg kan mærke min puls under huden. Det er næsten som om, den løfter huden fra knoglerne. Men bikram yoga føles faktisk rart, da jeg kan mærke, at min krop arbejder på en sund måde.

Lad blufærdigheden blive hjemme fra bikram yoga
Halvvejs gennem bikram yoga træningen opgiver jeg min blufærdighed og smider trøjen. Den er blevet helt tung og gennemblødt af sved og gemmer alligevel ikke på noget mere. Alle andre står også i top og shorts, og folderne i huden betyder lige pludselig ikke noget. Vi er i samme svedige båd.

Efter bikram yoga timen mærker jeg, at huden på min ryg smuldrer, og mine ben ryster under mig. Jeg tømmer en fyldt flaske vand på to minutter og mit hoved føles klart og afslappet.
Jeg glemmer hurtigt min kamp undervejs i heden, og kommer helt sikkert igen for at udfordre det lille helvede.

Bikram yoga er inspireret af fordelene ved varmen i det indiske klima. Du stabiliserer dit søvnmønster, øger lungekapaciteten og koncentrationsevnen, afstresser dit sind, balancere din vægt og fordøjelse, styrker dine muskler og din smidighed. Men det er en lang proces, og kroppen skal vænne sig til din nye sunde livsstil.

- Man skal ikke blive forskrækket, hvis man får hovedpine eller ikke kan sove om natten efter de første par gange, for du har sat godt gang i organerne, og kroppen bliver ved at arbejde, efter du har forladt lokalet, siger Trine Søndergaard, studieejer af Bikramcph.

Se mere på www.bikramcph.dk

Læs også:
Yoga for begyndere

6 meditationstyper

 

Læs mere om: