Tacos af spidskÄl med kylling og avocadodressing til 2 personer
INGREDIENSER 2 store spidskÄlsblade
FYLD 50 g rĂždlĂžg 1 fed hvidlĂžg 300 g peberfrugt (rĂžd og grĂžn) 2 tsk. olivenolie 1 tsk. stĂždt spidskommen 1 tsk. rĂžget paprika 300 g hakket kyllingekĂžd 1 dl hĂžnsebouillon salt og friskkvĂŠrnet peber
DRESSING 50 g avocadokĂžd 125 g yoghurt 3 % 1 fed hvidlĂžg salt og friskkvĂŠrnet peber
TOMATSALAT 200 g tomater 20 g forÄrslÞg 1 stor hÄndfuld koriander friskpresset limesaft
Opskrift - sÄdan laver du tacos af spidskÄl med kylling og avocadodressing
1. Fyld: Hak rÞdlÞg og hvidlÞg fint. Rens peberfrugterne, og skÊr dem i smÄ tern. Svits lÞg, hvidlÞg og peberfrugt i olie pÄ en pande ved lav varme i 5 minutter. TilsÊt spidskommen og paprika, svits et par minutter, og tilsÊt sÄ kÞdet. Svits, til kÞdet er brunet, og tilsÊt bouillon. Lad det simre ved lav varme i 30 minutter. TilsÊt lidt vand undervejs, hvis det bliver for tÞrt, og smag til med salt og peber. 2. Dressing: Mos avocadoen, og bland den med yoghurt. Pil hvidlÞget, og riv det ned i blandingen. Smag til med salt og peber. 3. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skÊr dem i smÄ tern. Rens forÄrslÞget og skÊr det i tynde skiver. Bland tomattern med forÄrslÞg og hakket koriander, og smag til med lidt limesaft. 4. Servering: Skyl spidskÄlsbladene, og fjern den groveste del af stokken. Anret fyldet i spidskÄlsbladene, og top med tomatsalat. Servér med dressingen til.
NĂŠringsindhold pr. person Energi: 419 kcal
Protein: 37,3 g
Fedt: 19,8 g
Kulhydrat: 27,4 g
Kostfibre: 8,3 g
PRĂV OGSĂ
: GrĂžn linsesalat med stegte kĂŠmpe rejer