Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Tacos af spidskål med kylling og avocadodressing

Her har vi brugt sprød spidskål til at holde på maden med i stedet for de normale tacoskaller. Det er både sundt og lækkert

Tacos af spidskål med kylling og avocadodressing til 2 personer

INGREDIENSER
2 store spidskålsblade
 
FYLD
50 g rødløg
1 fed hvidløg
300 g peberfrugt (rød og grøn)
2 tsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
300 g hakket kyllingekød
1 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
 
DRESSING
50 g avocadokød
125 g yoghurt 3 %
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
TOMATSALAT
200 g tomater
20 g forårsløg
1 stor håndfuld koriander
friskpresset limesaft
 

Opskrift - sådan laver du tacos af spidskål med kylling og avocadodressing

 
1. Fyld: Hak rødløg og hvidløg fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i olie på en pande ved lav varme i 5 minutter. Tilsæt spidskommen og paprika, svits et par minutter, og tilsæt så kødet. Svits, til kødet er brunet, og tilsæt bouillon. Lad det simre ved lav varme i 30 minutter. Tilsæt lidt vand undervejs, hvis det bliver for tørt, og smag til med salt og peber.
 
2. Dressing: Mos avocadoen, og bland den med yoghurt. Pil hvidløget, og riv det ned i blandingen. Smag til med salt og peber.
 
3. Tomatsalat: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Rens forårsløget og skær det i tynde skiver. Bland tomattern med forårsløg og hakket koriander, og smag til med lidt limesaft.
 
4. Servering: Skyl spidskålsbladene, og fjern den groveste del af stokken. Anret fyldet i spidskålsbladene, og top med tomatsalat. Servér med dressingen til.
 
Næringsindhold pr. person
Energi: 419 kcal
Protein: 37,3 g
Fedt: 19,8 g
Kulhydrat: 27,4 g
Kostfibre: 8,3 g