Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Pasta med linser, svampe og tomater

Her får du opskriften på en sund pastaret, hvor der er skruet godt op for grøntsagerne

Pasta med linser, svampe og tomater til 2 personer

INGREDIENSER
100 g grønne linser fra Puy
70 g fuldkornspasta
1 stor håndfuld persille
300 g små daddel- eller cocktailtomater
300 g karljohansvampe, renset vægt
50 g rødløg
2 fed hvidløg
100 g gulerod, skrællet vægt
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
50 g pecorino eller parmesan
 

Opskrift - sådan laver du pasta med linser, svampe og tomater

 
Skyl linserne grundigt, og kog dem efter anvisningen på pakken. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl persillen, og hak den fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Børst svampene rene, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i meget små tern. Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 3-4 minutter. Tilsæt gulerod, og steg i 5 minutter ved lav varme. Tilsæt tomater, lad dem stege 3-4 minutter, og tilsæt til sidst svampene. Varm retten godt igennem, og bland persille og linser i, når svampene er møre, men stadig lidt sprøde. Smag til med salt og peber. Vend blandingen med pasta, og drys med fintrevet ost.
 
Næringsindhold pr. person
Energi:  546 kcal
Protein: 32,4 g
Fedt: 15,5 g
Kulhydrat: 76,3 g
Kostfibre: 14,4 g