Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat

Færdigkøbt fiskefars er ofte rørt op med fløde, men når du laver den selv, bestemmer du selv fedtindholdet. Her får du opskriften på grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat

Grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat til 2 personer

Tid: 15 minutter. Stegetid: 30 minutter
 
INGREDIENSER
100 g løg
300 g torskefilet
150 g ærter (fra frost, optøede)
1 håndfuld dild
1 æg
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
 
SPIDSKÅLSSALAT
450 g spidskål
2 ansjosfileter i olie
1½ spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du grønne fiskefrikadeller med spidskålssalat

 
1. Pil og hak løget. Kør torskefilet, løg og ærter på en foodprocessor til en jævn fars, men uden at lade maskinen køre for længe. Skrab farsen over i en røreskål, og rør den sammen med finthakket dild, æg, salt og peber. Smør et stykke bagepapir med halvdelen af olien. Form 8-10 frikadeller af farsen; læg dem på bagepapiret, og pensl med den resterende olie. Bag frikadellerne i en 200° varm ovn i 20-25 minutter, til de er gennemstegte. Alternativt kan du stege dem i lidt olie på en pande, det giver en lidt sprødere overflade.
 
2. Spidskålssalat: Skyl spidskålen, og snit den i meget tynde skiver. Dup ansjosfileterne tørre, og hak dem fint. Pisk hakket ansjos, olie og eddike sammen til en dressing, og smag til med peber. Bland spidskålen med dressingen, og servér salaten til de lune fiskefrikadeller.
 
 
Næringsindhold pr. person
Energi: 498 kcal
Protein: 46,1 g
Fedt: 23,6 g
Kulhydrat: 30,3 g
Kostfibre: 9 g