Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Grillet laks med asiatisk coleslaw

Ugens slankeopskrift er en skøn variation af den klassiske coleslaw med langt mindre fedtstof og lækker grillet laks. I sommermånederne kan du bruge spidskål

Grillet laks med asiatisk coleslaw til 2 personer (30 min)

INGREDIENSER

350 g fersk laks uden skind
½ spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
Det skal du bruge til COLESLAW
2 håndfulde frisk koriander
30 g rødløg, alternativt forårsløg
400 g savojkål
200 g gulerødder
 
Det skal du bruge til INGEFÆRDRESSING
10 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
5 tsk. sojasauce
2 tsk. limesaft
½ spsk. ristet sesamolie, alternativt olivenolie
et par dråber flydende honning
 

Opskrift - sådan laver du grillet laks med asiatisk coleslaw

 
1. Coleslaw: Hak koriander groft. Pil rød-løget, og snit det i tynde skiver på langs. Fjern de yderste grønne blade på kålen, du skal kun bruge den inderste, lyse del. Skær den lyse del af kålen i 2 halvdele, og skær stokken væk. Skyl kålen, og lad den dryppe godt af. Snit den derefter i meget fine strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler.
 
2. Ingefærdressing: Skræl og riv ingefæren. Pil og riv hvidløgsfeddet. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Bland savojkål, gulerødder og rødløg med inge-færdressingen, og drys med koriander.
 
3. Skær laksen i 2 stykker, pensl med olie, og drys med salt og peber. Steg laksen på en (grill)pande i ca. 2-4 minutter på hver side, til den er netop mør. Servér med coleslaw som tilbehør.
 

Næringsindhold pr. person i grillet laks med asiatisk coleslaw

Energi: 457 kcal
Protein: 38,7 g
Fedt: 23,2 g
Kulhydrat: 26,4 g
Kostfibre: 5 g