Havtaske opskrift
Mad

Havtaske med ovnbagt ratatouille

8. april 2021
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Her får du opskriften på havtaske med ovnbagt ratatouille. En opskrift med smæk på smagen. Havtaske er perfekt hverdagsmad og lækker hovedret til gæstemenuen.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g havtaske-filet
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

OVNBAGT RATATOUILLE

  • 1 aubergine
  • 2 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 500 g tomater på stilk
  • 4 fed hvidløg
  • 3-4 kviste timian
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 1 bundt basilikum
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse kikærter

Havtaske til middag er både sundt og lækkert. Bland kikærter i din ratatouille, så bliver den endnu mere sund og mættende og er herligt tilbehør til havtaske.

Havtaske med ovnbagt ratatouille

  1. Ovnbagt ratatouille: Skyl og rens grøntsagerne. Skær aubergine i store tern. Skær squash og peberfrugter i grove stykker. Læg alle grøntsagerne i en bradepande.
  2. Skyl tomaterne med stilk, og læg dem ovenpå. Pil og halvér hvidløgene, og fordel dem rundt i bradepanden.
  3. Hak timian, rosmarin og basilikum (gem lidt til pynt), og fordel det over grøntsagerne sammen med olie, salt og peber.
  4. Skyl og afdryp kikærterne i en sigte. Fordel dem i bradepanden. Bag det hele i en 180° varm ovn i ca. 40 minutter.
  5. Læg havtasken på en bageplade med bagepapir.
  6. Pres citronsaft udover, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Bag havtasken i ovnen i 12-15 minutter.
  7. Drys krydderurter over havtasken, og servér med ratatouille.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Læs også