Kost & motion

LCHF opskrift: Blomkålspizza

Få opskrifter er så populære og omtalte som denne LCHF blomkålspizza, men denne er virkelig god og pizzaagtig. Og selv ungerne spiser den. Også dem, der ikke kan lide blomkål!

Opskriften stammer fra bogen "LCHF - spis dig mæt og glad"

Få opskrifter er så populære og omtalte som denne blomkålspizza. De fleste går ind i projektet med nogen skepsis, for det virker jo nærmest absurd, at man kan lave en velsmagende pizzabund af blomkål. Men det kan man. Selvfølgelig er det ikke det samme som de sprøde, italienske pizzaer, men smagen er virkelig god og pizzaagtig. Og selv ungerne spiser den. Også dem, der ikke kan lide blomkål!

LCHF aftensmad - blomkålspizza til 4 personer

1 stor pizzabund
400 g blomkål
2 æg
150 g revet ost (gerne med smag, fx cheddar)
1 spsk tørret oregano
2 spsk loppefrøskaller

Fyld
5-6 spsk Passata
ca. 200 g revet ost
1 pakke parmaskinke
10-12 hele sorte oliven
5-6 soltørrede tomater i olie
lidt finthakket blød timian

Krydderurtesalt
1 god håndfuld krydderurt,
fx salvie, persille, basilikum,
oregano eller rosmarin
2 dl groft salt

Læs også: Sådan spiser du LCHF

Sådan laver du LCHF aftensmad - blomkålspizza

Bund
Opvarm ovnen til 230 grader varmluft. Riv blomkålen fint på foodprocessoren. Rør æg, ost, oregano og loppefrøskaller godt sammen med blomkålen i en skål. Kom blomkålsdejen ud på en bageplade med bagepapir og fordel dejen godt helt ud til kanterne. Jeg foretrækker at bruge hænderne, men du kan også lægge et stykke film henover og bruge kagerullen.
Bag pizzabunden i ovnen i 12-13 minutter, eller indtil den er blevet gylden. Tag den ud ad ovnen, men lad ovnen være tændt.

Fyld
Smør pizzabunden med Passata, læg et lag revet ost på og til sidst skiverne af parmaskinke på toppen sammen med oliven, soltørrede tomater i skiver. Kom pizzaen i ovnen og bag den i ca. 5-10 minutter, til osten er smeltet. Lad pizzaen køle lidt af inden servering. Så hænger den bedst sammen. Kom lidt timian på toppen.

Krydderurtesalt
Kom krydderurterne og saltet i en blender og blend det fint. Opvarm ovnen til 50 grader og fordel kryddersaltet på en bageplade med bagepapir. Lad det tørre i ovnen i en halv times tid. Opbevar kryddersaltet på glas.

Prøv også: LCHF morgenmad - hindbæromelet med kokos
Prøv også: LCHF frokost - kyllingesalat med bacon og estragon

Læs mere i Jane Faerbers nye kogebog: "LCHF - spis dig mæt og glad" eller på hendes blog: www.madbanditten.dk