Kost & motion

Gulerodskage uden mel og sukker

En skøn, sund gulerodskage, som kan laves i én stor form eller som flere små cupcakes med smørtopping. Det ekstra twist ved denne gulerodskage er, at den er helt uden mel og sukker

Gulerodskage uden mel og sukker
 
Den sunde gulerodskage kan sagtens spises uden topping, men den bliver ekstra lækker med.
 
INGREDIENSER TIL DIN GULERODSKAGE
DET VÅDE
6 store skrællede gulerødder
2 skrællede røde eller rød-­grønne æbler (3, hvis de er små)
2 store modne bananer
2 spsk. skyr
1 æg
2 æggehvider
1 håndfuld rosiner (eller 3 store hakkede dadler)
 
DET TØRRE
100 g mandler
50 g kokosmel
50 g rismel (eller havregryn)
20 g pulveriserede psylliumfrøskaller (fra HUSK®)
2 spsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. nellike
½ tsk. vaniljepulver  (eller vaniljesukker)
1 knsp. salt
 
TOPPING
2 spsk. smeltet kokosolie
3 dl kokosmel
2 spsk. blødt smør
1 knsp. salt
10 dadler
1 dl vand
 
Sådan laver du gulerodskage uden mel og sukker:
• Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skål.
• Tilsæt skyr, rosiner (eller hakkede dadler) og æg, og blend hele molevitten med en stavblender.
• Bland alle de tørre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skål.
• Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen.
• Kom bagepapir i en springform, og hæld dejen til gulerodskage over i formen.
• Bag din gulerodskage midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160°.
• Lav toppingen mens din gulerodskage bager: Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i.
• Tag den færdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den køle af på en rist eller lignende, så den ikke bliver våd i bunden. Slut af med at smøre toppingen på den afkølede gulerodskage.
 
Se flere opskrifter på sunde kager + morgenmad, frokost og aftensmad i det tillæg, der er med FEMINA denne uge
 
PRØV OGSÅ: Vores klassiske og nemme gulerodskage
 
PRØV OGSÅ: Sunde æblemuffins med nødder og rosiner