https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1401-gulerodskage.jpg
Træning og kost

Gulerodskage uden mel og sukker

7. januar 2014
af Anne Bech og Julie Rosendahl
En skøn, sund gulerodskage, som kan laves i én stor form eller som flere små cupcakes med smørtopping. Det ekstra twist ved denne gulerodskage er, at den er helt uden mel og sukker
Gulerodskage uden mel og sukker Den sunde gulerodskage kan sagtens spises uden topping, men den bliver ekstra lækker med. INGREDIENSER TIL DIN GULERODSKAGE DET VÅDE 6 store skrællede gulerødder 2 skrællede røde eller rød-­grønne æbler (3, hvis de er små) 2 store modne bananer 2 spsk. skyr 1 æg 2 æggehvider 1 håndfuld rosiner (eller 3 store hakkede dadler) DET TØRRE 100 g mandler 50 g kokosmel 50 g rismel (eller havregryn) 20 g pulveriserede psylliumfrøskaller (fra HUSK®) 2 spsk. kanel ½ tsk. kardemomme ½ tsk. nellike ½ tsk. vaniljepulver (eller vaniljesukker) 1 knsp. salt TOPPING 2 spsk. smeltet kokosolie 3 dl kokosmel 2 spsk. blødt smør 1 knsp. salt 10 dadler 1 dl vand Sådan laver du gulerodskage uden mel og sukker: • Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skål. • Tilsæt skyr, rosiner (eller hakkede dadler) og æg, og blend hele molevitten med en stavblender. • Bland alle de tørre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skål. • Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen. • Kom bagepapir i en springform, og hæld dejen til gulerodskage over i formen. • Bag din gulerodskage midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160°. • Lav toppingen mens din gulerodskage bager: Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i. • Tag den færdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den køle af på en rist eller lignende, så den ikke bliver våd i bunden. Slut af med at smøre toppingen på den afkølede gulerodskage. Se flere opskrifter på sunde kager + morgenmad, frokost og aftensmad i det tillæg, der er med FEMINA denne uge PRØV OGSÅ: Vores klassiske og nemme gulerodskage PRØV OGSÅ: Sunde æblemuffins med nødder og rosiner

Læs også