Tirsdag, 7. januar 2014 - 15:30 - af Anne Bech og Julie Rosendahl
Gulerodskage uden mel og sukker
Den sunde gulerodskage kan sagtens spises uden topping, men den bliver ekstra lækker med.
INGREDIENSER TIL DIN GULERODSKAGE
DET VÅDE
6 store skrællede gulerødder
2 skrællede røde eller rød-grønne æbler (3, hvis de er små)
2 store modne bananer
2 spsk. skyr
1 æg
2 æggehvider
1 håndfuld rosiner (eller 3 store hakkede dadler)
DET TØRRE
100 g mandler
50 g kokosmel
50 g rismel (eller havregryn)
20 g pulveriserede psylliumfrøskaller (fra HUSK®)
2 spsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. nellike
½ tsk. vaniljepulver (eller vaniljesukker)
1 knsp. salt
TOPPING
2 spsk. smeltet kokosolie
3 dl kokosmel
2 spsk. blødt smør
1 knsp. salt
10 dadler
1 dl vand
Sådan laver du gulerodskage uden mel og sukker:
• Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skål.
• Tilsæt skyr, rosiner (eller hakkede dadler) og æg, og blend hele molevitten med en stavblender.
• Bland alle de tørre ingredienser til din gulerodskage sammen i en anden skål.
• Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde, lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen.
• Kom bagepapir i en springform, og hæld dejen til gulerodskage over i formen.
• Bag din gulerodskage midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160°.
• Lav toppingen mens din gulerodskage bager: Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i.
• Tag den færdigbagte gulerodskage ud af ovnen, og lad den køle af på en rist eller lignende, så den ikke bliver våd i bunden. Slut af med at smøre toppingen på den afkølede gulerodskage.
Se flere opskrifter på sunde kager + morgenmad, frokost og aftensmad i det tillæg, der er med FEMINA denne uge