Kost & motion
Glutenfri rødbedevafler
Rødbeder og vafler? Rødbeder er godt for hjerte og lever, så hvorfor ikke forvandle de røde sager til lækker aftensmad med det hjerteformede vaffeljern. Her får du opskriften på glutenfri rødbedevafler
Fredag, 25. maj 2018 - 7:10 - af Anne-Sophie Lahme. Foto: Ditte Ingemann
Forberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
100 g rødbeder
4 æg
100 g salatost eller feta
100 g rismel
15 g loppefrøskaller
50 g glutenfri havremel
1 knsp. salt
2 dl mælk
smør til stegning
TIL SERVERING
1 håndfuld rucola
1 bakke hindbær
Opskrift - sådan laver du glutenfri rødbedevafler
1. Skræl og riv rødbeder. Pisk æg, salatost, rismel, loppefrøskaller, havremel, rødbeder, salt og mælk grundigt sammen med en elpisker, til du får en ensartet masse. Varm vaffeljernet op, og kom lidt smør på pladerne. Fordel ¼ af dejen på den nederste plade. Dejen skal fordeles, da den ikke flyder ud af sig selv som normal vaffeldej. Bag vaflerne i 5-7 minutter afhængigt af dit vaffeljern. De skal bage længere, end man lige tror, så vær tålmodig.
2. SERVERING: Skyl og afdryp rucola og hindbær. Servér vaflerne lune med rucola og hindbær på toppen.