Kost & motion

15. december: Mandelmuffins

LCHF opskrift: Disse mandelmuffins er gode til morgenmaden. De er ikke meget søde, så det klæder dem med lidt pålæg, men de kan også spises til eftermiddagskaffen, som de er eller sødes lidt ekstra.

Mandelmuffins (10 stk.)

Ingredienser
4 æg
1 1/2 dl  græsk yoghurt
2 dl mandler malet til fint mel
2 spsk. Fiberhusk*
2 spsk. fedtreduceret mandelmel*
8 spsk. sukrin gold*
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
2 tsk. bagepulver
 
Æggene blendes sammen med græsk yoghurt, hvorefter alle de tørre ingredienser blandes i.
Dejen hviler i ti minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig. 
Derefter hældes den i muffinforme og bages 15 minutter ved 200 grader.
 
Opbevares på køl et par dage eller fryses.
 
Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk
 
I morgen får du opskriften på fiskefrikadeller
 
 
 
 
Opskriften er fra bogen Low carb lækkerier, der indeholder 88 opskrifter på brød, kage, dessert og andre lækkerier uden mel og sukker. Lån bogen på biblioteket, køb den hos din (net)boghandler, eller køb dit eget signerede eksemplar af bogen her 
 
 
 
 
 
*Fiberhusk er et fiberprodukt, der giver saftighed og luftighed til glutenfrit bagværk. Det kan købes i Matas, Helsekosten eller større supermarkeder.
 
*Fedtreduceret mandelmel binder meget væske i dejen og kan derfor ikke erstattes af malede mandler med samme resultat. Det kan købes i Matas eller i helsekosten.
 
*Sukrin gold er en kaloriefri sukkererstatning. Den kan købes i Matas og i helsekosten.