Tæpper på børneværelset
Sundhed

Gulvtæpper på børneværelset: Dét skal du vide

24. oktober 2016
af Gitte Roe Eriksen/Ude og Hjemme
Foto: Pantherstock
Miljøstyrelsen har i en undersøgelse af gulvtæpper til børneværelser fundet indhold af problematiske kemikalier i flere tæpper, men ikke i en mængde, der udgør en decideret sundhedsrisiko. Dog anbefaler Miljøstyrelsen at følge en række gode råd. Se dem her.

Børn er særligt sårbare over for kemikalier. Derfor har Miljøstyrelsen (MST) stort fokus på de materialer og produkter, børn kommer i kontakt med, og som bruges på børneværelser.

Børneværelser er mere forurenede end befærdede veje

MST har i en undersøgelse af gulvtæpper til børneværelser fundet indhold af problematiske kemikalier i flere tæpper, men i en mængde, der ikke udgør en sundhedsrisiko.

Gode råd om tæpper på børneværelset

Derfor vurderer Miljøstyrelsen, at det ikke giver grund til bekymring at bruge tæpperne på børnenes værelser, men anbefaler dog at følge en række gode råd:

• Lad det nye gulvtæppe lufte udenfor i f.eks garagen eller på altanen (1-2 dage), inden det placeres på børneværelset for at minimere lugt og afgivelse af kemikalier til indeklimaet

• Lugt dig frem – hvis gulvtæppet lugter kraftigt, så vælg et andet alternativ.

• Luft grundigt ud – sørg for gennemtræk 2 x 5 minutter hver dag. Luften indenfor kan faktisk være mere forurenet end luften udenfor. Det gælder i det hele taget generelt.

Læs også:

Nye møbler er fyldt med skadelige kemikalier

Læs også