https://imgix.femina.dk/media/3a30258716664a7aab46d90664f28e67.jpg
Sundhed

Dyrk Yoga og slip for stress

18. februar 2011
af Slankedoktor.dk
Kæmper du med stress i krop og sjæl? Så kan Yoga kan meget vel være svaret for dig

Det er ingen hemmelighed at Yoga er godt for krop og sjæl, men nu har videnskaben efterhånden bevist, at yoga har en lang række fordele. Det er nemlig blevet påvist, at motionsformen modvirker stress.

Yoga
Yogaen stammer fra Indien og er et system til at indøve åndedrætsteknik og træne kropsstillinger. Formålet med at dyrke Yoga er, at opnå den højeste tilstand der for udøveren vil give en indre ro. Det handler om at forene og skabe en harmoni mellem krop og sjæl. Tre forskellige undersøgelser påviser nu, at Yoga nemlig skaber en bestemt tilstand i kroppen der modvirker stress.

Føler du dig trist og uoplagt? - læs her hvad der hjælper dig til at blive glad igen

Yoga øger niveauet af gamma aminobutyric syre
Ifølge et forsøg på Boston University School of Medicin øger yoga niveauet af gamma aminobutyric syre i hjernen. Gaba, som syren kaldes, regulerer stress i hjernen og øges med op til 27 % efter en yogatime.

Yoga hjælper kroppen til at håndtere stress
Uanset om du er begynder eller øvet udi yoga, forbedrer yoga den måde, din krop håndterer stress. Den hormonelle ubalance mindskes simpelthen. Dette er påvist i et studie udført af Massachusetts General Hospital.
Yoga sænker adrenalinniveauet
En undersøgelse fra Harvard School of medicine viser, at yoga også sænker adrenalinniveauet i kroppen. Et højt adrenalinniveau er tæt forbundet med stress.

Læs også: Motion du har tid og råd til - her får du den gode trænings guide

Læs også: "Mit stess niveau faldt med Klang massage" - Se her hvordan det virker

Læs også