børn
Sundhed

7 sommertips: Beskyt dit barn mod sol, saltvand og allergi

2. juni 2016
af Anne Romanelli
Hudekspert giver her 7 gode råd til, hvordan du og dit barn kommer gennem sommeren uden gener fra hverken sol, saltvand eller allergi.

Sommeren er over os, og det betyder ekstra sol på kinderne, leg i græsset og badning i klor- og saltvand.

Sommerens mange aktiviteter er sunde for dig og dit barn, men desværre kan de også sætte hud, hår og velbefindende på en prøve.

Lene Hornshøj, der er hudekspert hos Neutral, giver her 7 syv gode råd til, hvordan du og dit barn kommer helskindet igennem sommeren.

1. Skygge og siesta er det bedste værn mod solen

Lege i solen er sjove, men mange glemmer desværre solcremen. Husk, at smøre dit barn ind i solcreme hver anden time og genopfrisk efter hver svømmetur. Solcreme er dog ikke nok, specielt ikke sydpå. Undgå derfor at opholde jer direkte i solen mellem kl. 11 og 15, hvor solen er stærkest, og husk løst bomuldstøj og en hat. Så undgår I forbrændte kroppe med tilhørende gråd og søvnløse nætter.

Her kan du købe søde UV-solhatte til dit barn - NB: gratis fragt! >>

2. Forbrændt af solen

Hvis uheldet alligevel er ude, og du eller dine børn er blevet forbrændt af solen, er det vigtigt at behandle huden hurtigst muligt. Søg straks skygge og ophold jer her i et par dage. Hvis du ikke har en aftersun-lotion, kan du hælde kold mælk i en forstøver og spraye den forbrændte hud én gang i timen. Mælkesyren beroliger huden, og den kolde mælk dulmer rødmen.

Hvor længe kan din solcreme egentlig holde sig?

3. Giv huden masser af fugt

Både børn og voksne elsker at bade, hvad enten det er i svømmepølen eller i havet. De mange bade tager dog hårdt på din hud, som mister vigtige fedtstoffer, der holder den sund og smidig. Du behøver ikke spare på svømmeturene, men når du står under bruseren, så tag korte og kølige bade. Smør dig herefter ind i en god fugtighedscreme uden parfume. Gør det, lige når du kommer ud af badet, hvor huden er fugtig. Dermed forsegler cremen vandet i huden og forhindrer, at fugten fordamper, når huden tørrer.

Advarsel: Børn kan drukne 24 timer EFTER de har badet

4. Gør op med sommerforkølelse med et skyl under hanen

Mange børn elsker udendørslege, når vejret bliver lunt. For de fleste er det lykken at klatre i træer og grave i jorden, men det betyder, at håndvask bliver ekstra vigtigt. Hjælp dit barn med at huske at vaske hænder efter leg. På den måde kan I reducere risikoen for at få bakterier med indenfor og dermed undgå sygdom og dårlig mave.

Her kan du købe smarte universal-parasoller til barnevognen eller klapvognen - NB: gratis fragt! >>

5. Drik masser af vand

Hav altid en flaske vand med dig, så hverken du eller dit barn dehydrerer i varmen. En dehydreret kropgiver hovedpine, utilpashed og tør hud. Du kan teste, om du har fået væske nok ved at trække let i huden på din hånd. Den skal gerne trække sig tilbage med det samme, når du slipper.

Sådan ser du, om din baby er dehydreret i varmen

6. Undgå at få pollen med i seng

Forår og sommer betyder pollen, der sætter sig i håret efter en lang dag udenfor. Er du eller dit barn allergisk, så husk at vaske håret inden sengetid, så kløe og nysen ikke forstyrrer nattesøvnen. Brug en uparfumeret shampoo, der renser håret effektivt for pollen, og slut af med balsam, der blødgør spidserne og gør håret nemmere at rede. Som bonus virker et bad inden sengetid også afslappende på de fleste.

Sådan ved du, om dit barn er forkølet eller lider af høfeber

7. Sørg for at dine vådservietter er hudvenlige

Bruger I vådservietter på turen, så sørg for at de er hudvenlige - og altså ikke indeholder parfume, parabener og farvestoffer. Kig efter Svanemærket og Astma-Allergi Danmarks logo på produktet, så du reducerer risikoen for allergi og overfølsomhed.

Her kan du købe vådservietter uden parfume, parabener og farvestoffer >>

https://imgix.femina.dk/neutral.jpg

Læs også