https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/mad/2015/februar/grontsager612.jpg
Sundhed

6 geniale forældretips: Få dit barn til at smage på maden

19. marts 2015
Af Anne Romanelli
Foto: Pantherstock
Har du svært ved at få dit barn til at prøve nye madvarer eller spise sine grøntsager? Så er der hjælp at hente i disse 6 geniale tips fra forældre, som selv har været i situationen – og som har fundet nogle aldeles kreative og simple løsninger!

Den amerikanske ernæringsekspert Aviva Goldfarb har specialiseret sig i at løse de situationer, der opstår i mange børnefamilier omkring spisetid, hvor velmenende forældre serverer grøntsager og andre sunde retter - og hvor junior pure nægter at smage!

Hendes bedste råd er, at man tager det hele afslappet, går foran med et godt eksempel og i hvert fald ikke tvinger maden i sit barn.

Servér og spis selv maden med glæde, og lad dit barn spise det af maden, han vil: Hvis der kun er sunde ting på bordet, har barnet også kun sunde ting at vælge imellem, og så er det ikke så vigtigt, om han spiser alle tingene.

På sin hjemmeside lister Aviva Goldfarb også en række søde tips til, hvordan det rent faktisk kan være sjovt for dit barn at gå ombord i grøntsagerne eller smage på nye madvarer. Det er tips, hun har fra forældre, som selv har været 'nødsaget' til at finde på kreative løsninger.

Se de 6 tips i galleriet!

https://imgix.femina.dk/media/47002ac3c2ce455fb991bade624014bc.jpg

Læs også