løb
Sundhed

5 tips: Sådan motiverer du dig selv til løbeturen

19. april 2014
af Gitte Holm, redigeret af Charlotte Hallbæck
Bliver løbeturen hurtig kedelig? Få løbeekspertens fem tips til at motivere dig selv på flere måder

Skal du være i topform til forårets mange løb, er det bare om at komme ud på veje og stier og mærke vinden i håret og hjertet banke under sportsbh’en. Der er utallige gode grunde til at løbe. Uanset om du træner hardcore intervaltræning eller jogger en længere tur, er der forbrændingsgaranti. Du bestemmer selv, hvornår du vil løbe, hvor hurtigt og hvor langt du vil løbe – og du kan give tankerne frit løb, mens du lytter til din yndlingsmusik. Løbeekspert Malene Munkholm giver her sine bedste tips til, hvordan du holder motivationen ved lige:

Anskaf et GPS-ur til dit løb

Med et GPS-ur kan du nemt tracke din træning. Du kan se, hvor langt du løber, hvor hurtigt du løber, hvor mange kalorier, du forbrænder, og hvor højt din puls ligger (hvis dit GPS-ur er med pulsmåler).

LÆS OGSÅ: Aftenshowet-værten Sisse Fisker ikke gider slankekure

Slå rekorden

Tag tid på dig selv, når du løber, og fryd dig over, hvordan du slår din personlige rekord igen og igen.

Brug guleroden

Løber du en time, forbrænder du mindst 500 kalorier, og det er ikke så lidt. Se det enten som en gulerod i form af vægttab eller som en mulighed for at spise lidt ekstra af den gode mad.

LÆS OGSÅ: Sarah Zobel var meget kropsfikseret som yngre

Få en makker

Når du løber sammen med en eller flere veninder, bliver du i højere grad motiveret til at løbe længere og hurtigere – for du giver ikke op så let, hvis din veninde bare løber videre. Det udfordrer dig, giver gode resultater, og så er det bare lidt hyggeligere med selskab.

Lyt til din yndlingsmusik

Derhjemme skruer du måske ikke helt op for Wham, men på din løbetur er det dig, der bestemmer. Skru op for musikken, og lad rytmen sætte gang i benene.

LÆS OGSÅ: Ibi Støving sværger til blodtypediæten

Læs også