de bedste hårtørrer
Skønhed

Stor guide: Her er de bedste hårtørrere til alle hårtyper

28. juni 2023
Redaktionen
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
En hårtørrer er uundværlig, når du kommer ud af badet. Den helt rette kan nemlig både style og tørre håret, mens den samtidig reducerer krus og giver håret glans - men hvilken er bedst for lige netop dig? Vi har her samlet en masse gode bud.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Vi kender det godt – det er nemt at blive overvældet over de mange valgmuligheder, og man kan hurtigt fare vild i hårtørrer-junglen, men det betaler sig at gøre sin research ordentligt. En god føntørrer gør nemlig meget mere end blot at tørre dit hår. Den kan både give håret glans og reducere krus, og med lidt øvelse kan du også skabe en frisure med masser af struktur og fylde.

For at gøre det nemmere og mere overskueligt for dig at vælge din næste hårtørrer, har vi her samlet en guide over nogle af årets bedste – og tilføjet en masse gode tips til, hvordan du bruger dem il at skabe lige den frisure, du ønsker dig.

Oversigt over årets bedste hårtørrere i 2023

Scroll ned for at læse mere om produkterne.

  • Bedste luksus-føntørrer

Supersonic – Dyson

  • Bedste støjsvage føntørrer

Pro Metal-Master Light – Valera

  • Bedste føntørrer på budget

Turbo Smooth – Babyliss

  • Bedste letanvendelige føntørrer

PROluxe You Adaptive Hairdryer – Remington

  • Bedste prisvindende føntørrer

Air Hair Dryer Kit – ghd

  • Bedste simple føntørrer

Shine Therapy PRO 2200W AC Hairdryer – Remington

Guide: Årets bedste hårtørrer

Årets bedste hårtørrer: Her får du vores guide

Her finder du en gennemgang af de allerbedste hårtørrere på markedet lige nu.

Bedste luksus-føntørrer: Supersonic – Dyson

Ja, Dysons omtalte Supersonic er faktisk lige så god som alle siger. Hårtørreren er heller ikke billig, men hvis du bruger den ofte, bliver det lidt lettere at tilgive prisen. Føntørreren tørrer håret ekstremt hurtigt, har mange forskellige mundstykker (der medfølger fem slags!), som gør det muligt at skabe utallige frisurer. Den er let at holde, støjer minimalt og føles stabil. Der er med andre ord en rigtig god grund til, at hårtørreren ofte bliver brugt af frisører og backstage-stylister.

Find Supersonic fra Dyson her.

Supersonic hårtørrer fra Dyson

Læs mere om Supersonic fra Dyson her.

Bedste støjsvage føntørrer: Pro Metal-Master Light – Valera

Ikke alene er Valeras Pro Metal-Master Light kraftfuld nok til at tørre håret på ingen tid, men den er også bemærkelsesværdigt stille. Den har et design, der er let at bruge og transportere. Dens forskellige hastigheds- og varmeindstillinger gør det muligt at tilpasse styrken til din hårtype, og de holdbare og pålidelige komponenter gør, at føntørreren holder i mange år.

Find Pro Metal-Master Light fra Valera her.

Pro Metal-Master Light – Valera

Bedste føntørrer på budget: Turbo Smooth – Babyliss

I Turbo Smooth fra Babyliss får du en rigtig god føntørrer til prisen. Den kraftfulde motor på 2200W gør, at den hurtigt og effektivt tørrer håret, mens de to forskellige temperaturer og en koldluftsfunktion giver masser af muligheder for at style håret efter ønske. Fønnæb og diffuser medfølger, og en næsten to meter lang ledning giver dig fleksibilitet til at bevæge dig med føntørreren. Det gør netop Babyliss Turbo Smooth til den perfekte hårtørrer til dig, der leder efter en budgetmulighed. Du får nemlig ret meget for pengene.

Find Turbo Smooth fra Babyliss her.

Babyliss Turbo Smooth 2200W hårtørrer

Læs mere om Turbo Smooth fra Babyliss her.

Bedste letanvendelige føntørrer: PROluxe You Adaptive Hairdryer – Remington

Leder du efter en god hårtørrer, der også er nem at bruge, er Remingtons PROluxe You Adaptive Hairdryer et godt bud. Hårtørreren har en kraftfuld motor, er støjsvag og tørrer skånsomt håret takket være en sensor, der konstant måler varmen. Hårtørreren leveres med tre forskellige slags styling-tilbehør, som hver har sin egen varmeindstilling, og så har den en rigtig lang ledning, hvilket er ekstra praktisk, hvis du ikke har en stikkontakt tæt på spejlet. Hårtørreren ligger let i hånden, gør håret glat og skinnende og får stylingen til at holde indtil næste hårvask.

PROluxe You Adaptive Hairdryer fra Remington

Læs mere om PROluxe You Adaptive Hairdryer fra Remington her.

Bedste prisvindende føntørrer: Air Hair Dryer Kit – ghd

Trods flere års brug er Air Hair Dryer fra ghd stadig som ny. Den tørrer håret på få minutter (selv tykt og langt hår) og gør håret utrolig blødt og skinnende. Hårtørreren har en speciel ioniseringsteknologi, der binder fugt i håret og hjælper med at reducere krus. I kittet får du også en rundbørste, en stor diffuser og to hårclips, der gør, at du nemt kan sætte dit hår op i sektioner. Den ligger lidt mere klodset i hånden end ghd’s dyrere og mere effektive variant Helios (find den her), men den er et rigtig godt valg for dig, der gerne vil have en føntørrer, der holder år efter år.

Find Air Hair Dryer Kit fra ghd her.

Air Classic Hairdryer Kit fra ghd

Læs mere om Air Hair Dryer Kit fra ghd her.

Bedste simple hårtørrer: Shine Therapy PRO 2200W AC Hairdryer – Remington

Hvis du leder efter en enkel og ukompliceret føntørrer, der bare virker, er Shine Therapy PRO 2200W AC Hairdryer fra Remington et sikkert valg. Hårtørreren har en stærk og effektiv motor, tre varmeindstillinger og to hastighedsindstillinger. Føntørreren leveres med et mundstykke og en diffuser, der fordeler varmen godt over hele håret. Ved hjælp af en avanceret mikrobalsam med marokkansk arganolie, som fordeles i håret via luftstrømmen, giver denne føntørrer masser af glans.

Shine Therapy PRO 2200W AC Hairdryer fra Remington

Læs mere om Shine Therapy PRO 2200W AC Hairdryer fra Remington her.

Hvordan fungerer en føntørrer?

En føntørrers primære funktion er selvfølgelig at tørre håret. Men i dag findes der også en bred vifte af forskellige mundstykker til hårtørrere, der gør det muligt at skabe forskellige frisurer, som normalt kun kan fås hos frisøren. De fleste hårtørrere har en ioniseringsteknologi, der reducerer hårets statiske og krusede udseende og samtidig sørger for, at håret forbliver fugtigt.

Behøver jeg bruge varmebeskyttelse til hårtørring?

Uanset hvilket varmeværktøj du bruger, er varmebeskyttelse afgørende. En hårtørrer bliver ikke lige så varm som for eksempel et glattejern eller et krøllejern, men påfører du varmebeskyttelse i form af spray eller leave-in-creme, før du føntørrer, reducerer du risikoen for spaltede spidser eller misfarvning.

Hvilken føntørrer er bedst?

Det afhænger af, hvilket resultat du gerne vil opnå med din føntørrer, og hvor ofte du bruger den. Hvis du bruger føntørreren sjældent, er den dyreste mulighed fra Dyson måske ikke det rigtige valg for dig. I stedet kan du kigge efter en mere prisvenlig mulighed som Babyliss Turbo Smooth. Hvis du har problemer med tørt og kruset hår, kan det være en god idé at finde en hårtørrer, der er specielt designet til at tørre skånsomt, som for eksempel Air Hair Dryer fra ghd.

Denne artikel blev første gang udgivet på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs også