intimbarbering
Skønhed

Intimbarbering: Sådan gør du det mest nænsomt

11. maj 2016
05/11/2016 - 08:15 Af Tidens Kvinder, foto: Pantherstock
Er du træt af røde knopper og indgroede hår efter intimbarbering? Her får du 13 trin til den perfekte, glatte intimbarbering

Intimbarbering kan være noget nær en kunstart. Hvordan holder du de røde knopper væk, og hvordan undgår du indgroede hår? Læs med i denne artikel hvor du får Tidens Kvinders bedste tips til en succesfuld intimbarbering.

Og for at slå tonen an, så lad os lige aflive en sejlivet myte: Nej – du får ikke flere og kraftigere hår af hårfjerning. De føles bare sådan ved barbering, fordi håret skæres lige over og derfor føles stridt, når det kommer ud. Trækkes hårene ud med rod, bliver de færre og svagere med tiden.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du passe på med intimbarbering

13 tips til problemfri intimbarbering:

1. Tænk over timingen
Overvej, om den frisure, du ender med, tåler dagens lys, eller om du hellere skal vente en uge i forhold til aktuelle planer. F.eks.er en hel nøgen dåse eller en kæk hanekam fræk hjemme i soveværelset, men måske lidt ubekvem at flashe i svømmehallen med dine niecer.

2. Trim hår med saksen
Hvis du har lange hår dernede, er det smartest at klippe væksten lidt ned, før du barberer dig. Jo mere du kommer til bunds, jo mindre arbejde skal du gøre med barberbladet. En ladyshaver med trimmer er velegnet til første runde, men en lille saks er også okay til jobbet.

Renée Toft Simonsen er træt af "små ultraglatte misser" og er mere til væg-til-væg-tæppe selv. Læs hendes klumme om kønshår her

3. Tag dig tid
Hvis du er utrænet og gerne vil fjerne meget hår med et glat resultat, kommer det til at tage en rum tid (især hvis du hører til de hårfagre). Sæt mindst en halv time af, og sørg for at kunne arbejde uforstyrret i godt lys.

4. Varm huden op
Det er nemmest at barbere varm hud. Varmt vand gør hårene blødere og desuden huden mindre øm og irriteret. Det er derfor en god ide at barbere dig under eller lige efter badet, og i et lunt rum.

5. Hold pauser
Du kan ikke undgå at tage lidt hud med, når du barberer, bare et meget tyndt lag. Det skader ikke, men barber dig ikke dagligt mellem benene. Jo længere der går imellem, jo mindre er risikoen for irritation.

Læs også: FEMINAs chefredaktør er træt af hårhysteriet. Læs hendes "afslørende" blogindlæg her

6. Et nyt barberblad
Brug altid en ren, skarp barberhøvl. De blideste er dem fra Gillette, men en engangsskraber kan også gøre tricket. Det er en god de at tage en helt frisk til dette! Lad være med at køre frem og tilbage i alle retninger.

Begynd med at barbere med hårene (den retning, der føles rarest). Afslut meget forsigtigt med at køre mod hårene, det kan let begynde at bløde her. Stram huden ud, mens du arbejder, og skyl barberhøvlen i koldt vand mellem hvert tag.

7. Fjern produktrester fra underlivet
Mange skyller sig kun nødtørftigt efter barbering, men det er ikke godt nok, og slet ikke når det kommer til de ædlere dele. Alle produktrester skal helst væk. Vask dig grundigt og gerne med en mild intimsæbe.

8. Rens små sår med antiseptisk middel
Har du fået små sår? Så skal de renses med et antiseptisk middel, der fås i håndkøb på apoteket. Smør dig derefter ind i en mild fugtcreme, meget gerne med Aloe Vera, der har helende og beroligende effekt. Du skal være helt tør, før du tager tøj på.

9. Brug smørelse til barberingen
Barberskum, gel eller olie er et must. Alle slags findes i naturlige varianter, så du slipper for meget kemi i den følsomme region. Lad produktet få et par minutter til at virke, før du går i krig. Vær ikke fedtet – jo mere du pøser på, jo bedre.

10. God sigtbarhed

Skal der fjernes hår på steder, der er svære at se, må du sno dig. Et ben oppe på toilettets kant, så kan du få udsyn til lidt ekstra. Et håndspejl kan også blive nødvendigt, særligt hvis du barberer dig bagtil. Lad være med at føre barberhøvlen i blinde på steder, du ikke kan se, det er risikabelt!

11. Undgå stramme trusser
Undgå stramme trussekanter og kunststof lige efter barbering, det vil irritere huden. Et par bløde, løse bomuldstrusser eller skovtrusser/shorts er tip-top første dag og tillader huden at ånde.

12. Pas på de små kønslæber
Det er svært at navigere i et så skjult og kringlet landskab med et skarpt redskab. Er du nervøs for at skære dig, kan du tage et par g-strengstrusser på og “trække dem op i revnen” mens du arbejder. På den måde er det allerhelligste stadig beskyttet at et lag stof undervejs. Du kan folde stoffet foran ind i kanterne, hvis du gerne vil fjerne meget hår langs kønsbenets sider.

13. Brug talkum på nybarberet hud
Kombinationen fugt og friktion har det med at irritere nybarberet hud. Ikke mindst hvis du hører til de runde piger med kontakt mellem lårene, er det en god ide at pudre med talkum. Det opsuger fugt og giver desuden en luksuriøs, glat fornemmelse. Apoteket sælger også klorhexidin-pudder 1 % for ca. 40 kr. Den er god, hvis du har irriteret hud.

Læs også på Q.dk: Sådan får du et smukt og sundt underliv

Læs også