https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1332_derfor_skal_du_passe_paa_med_intimbarberingen.jpg
Skønhed

Derfor skal du passe på med intimbarberingen

9. august 2013
Af redaktionen 08/09/2013 - 00:00
Vejret er til sol, strand – og derfor kan det være fristende lige at fikse bikinilinjen. Men pas på med intimbarberingen, advarer en farmaceut

Når vejret er til strandture og solbadning er det fristende lige at ordne bikinilinjen, inden turen går til stranden i mere påklædt tilstand.

Men ifølge farmaceut Jeanette Stigsson fra Vitusapotek, kan det være fornuftigt kun at holde sig til bikinilinjen, fremfor at barbere alt håret af. Kønshårene har nemlig en vigtig funktion. Det siger hun til norske kk.no.

Den tidligere supermodel Renée Toft Simonsen er IKKE til det glatte look forneden. Læs hendes klumme om kønsbehåring her

- De holder på fugtigheden, beskytter mod infektioner og reducerer friktion. En teori er også, at kønshår faktisk øger selvlysten, fordi de spreder seksuelt stimulerende dufte, som produceres af kroppen, og derudover er håret også et tegn på seksuel modenhed, siger Jeanette Stigsson.

RISIKO FOR INFEKTION
Hvad enten du har planer om at fjerne alt hår eller kun i bikinilinjen, kan barberhøvlen skabe uønskede problemer.

- Huden i bikinilinjen er meget følsom. Når man barberer sig forneden kan huden og hårsækkene blive irriterede, og huden kan blive rød og med knopper. Små rifter og indgroede hår kan forårsage infektioner. Så nøglen til barbering er at irritere huden så lidt som muligt, siger Jeanette Stigsson.

Kilde: kk.no

Læs også: Få 13 gode råd til en perfekt glat intimbarbering – uden rifter og røde knopper!

Læs også